Nejste přihlášen/a.
Už někdo z amatérů instaloval nějakou klimatizaci, kterých se nabídkou roztrhl pytel? Je možné toto provést svépomocí? Co všechno je v balení - resp. co tam chybí a musí se dokoupit?
Moje představa je: udělat si betonový základ pro venkovní jednotku, vrtnout zeď vč. izolace, natahat kabely a hadice.. zapojit venku i vevnitř... a tradá. Je to tak jednoduchý?
Nebylo to hned - ale koupeno.
Objednával jsem již v minulém roce jednoho živnostníka... sliboval, na jaře mi řekl, že může tak v srpnu. Pak jsem zkoušel 2-3 firmy z internetu... V každé "akci" byl háček nebo navýšení cen...
Nakonec firma se 4 letou zkušeností přímo z okolí - jeden den řekl, že druhý den přijde na konzultaci do RD. A SVĚTE DIV SE - PŘIŠEL! Domluvili jsme se na jedné klimatizaci od firmi Daikin, nachystal jsem si jen extra jistič a kabel, za týden přijeli dva chlapi, do 3 hodin vše namontované, začištěné, funkční ... vysvětlili a faktura přišla až za týden se splatností 1 měsíc.
Vše jede, jak má. Za 26450,-Kč. Takže když se mrknu na daný typ a internetové ceny, možná jsem "přeplatil" 2000,-Kč. Za ten klid a případný servis do 20ti minut autem od domu mi to stálo!
Žádný problém s instalací není. Nejtěžší bývá udělat díru skrz zeď. Dle typu klimošky totiž může být na konci speciální rychlokonektor, který potřebuje díru třeba 70 mm. V sadě bývá vše, co je potřeba kromě nějaké konzole pro venkovní jednotku. Chladivo je už ve venkovní jednotce, takže žádného chlaďaře nepotřebujete - teda pokud vás nebude trápit svědomí, že jste porušil zákaz instalace klimatizace bez přítomnosti odborníka s papírem. V Česku jsou z tohoto důvodu samoinstalačky už téměř nedostupné, popřípadě předražené. Doporučuji nakoupit v Polsku, popřípadě s mírnou přirážkou od prodejce na aukro. castorama.pl/...
Tady to se mi líbí - díra není problém, zkusím mrknout na odkaz v zahraničí... jen se trochu bojím záruky. Možná přes české aukro bude nějaká faktura a záruka...
Díky za ten konkrétní tip.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je s koupením klimatizace v Polsku? Je třeba nějaký certifikát? A co zakoupení přes internet a přeposlání? Díky
Poděkujte EU, že samoinstalační klimu už pravděpodobně neseženete, protože instalace je vysoce sofistikovaná činnost, kterou evropan bez certifikátu nezvládne.
No právě jsem našel všechno možné - na jednotku 20 nabídek, ale pořádný popis příslušenství v balení ne.
Byl bych rád, pokud má někdo zkušenost s konkrétní jednotkou, případně slušnou firmou na jižní Moravě... za menší reklamu
Jak píše kolega ale před napuštěním média ještě ze systému vysát vzduch a hlavně vlhkost. Takže zbývá někde sehnat vakum pumpu, stlačený plyn dle doporučení výrobce a nějakou tu aparaturku s manomenry na napuštění
Pokud to bude jednotka pouze s výměníkem teplého vzduchu, tak to udělejte jak říkáte, tam není žádný problém.
takže vlastně to znamená - koupit přes firmu, která má montáž zdarma - se zárukou a bez hledání příslušenství, materiálu, nářadí...
Měl byste nějaký konkrétní typ? Co se tak dívám (bombarduje mne reklama) - většina je bez popisu příslušenství. Prodává to třeba i TS Bohemia... jen tak balík poštou... proto mne napadlo, že to nemůže být moc složité s montáží...
V domě mám rekuperaci, ale nemá chladící jednotku. Malá klima v domě mi dokáže za chvilku vychladit podkrovku... ale mobilní prostě nechci, je moc hlučná, těžká, neskladná...
Prodávají se i s potrubím rychlospojkami,to zvládne propojit i naprostý laik,akorát je dražší.Kdyz koupíte splitovou dělenou tak budete ještě potřebovat potrubí, nářadí na zhotovení kalíšku na připojení, vývěvu nebo to udělat jak píšou v návodu nechat odfouknout. Konkrétní typ záleží na vás, záleží na výkonu a značce.
mám doma klimatizaci ještě zabalenou a ještě jsem se nerozhoupal jí nainstalovat. myslím si, že na tom nic není. návod je přiložen a propojit venkovní jednotku s vnitřní za pomoci měděných trubek, pak připojit do elektriky, nebude žádná věda. pokud se nebude muset dělat delší připojení, tak i médium bude stačit (údajně je někde v rezervoáru jednotky). vše k zapojení je součástí ( 2 x jednotka, dálkové ovládání, měď. trubky obalené izolací a převlečnou matkou, kus kabelu k připojení do sítě). venkovní jednotka nemusí mít žádný megazáklad, pokud nemá velkou váhu. stačí pověsit, nebo někam pevně postavit.
Díky všem - jak jsem se pročítal návrhy i vašimi info, rozhodl jsem se pro firmu- tj. se zárukou servisu na určité období... Taky bych nerad někde něco špatně utáhl a nechal si vyfouknout médium do baráku...
Hezké dovolenkové dny přeji všem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.