Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava plotu mezi sousedy

Od: zemlapetr* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

Poradí mi někdo jak řešit situaci kdy plot (zeď 15m x 3,5m x 1m) mezi mnou a sousedem je v takovém stavu kdy hrozí každou chvíli zřícení?

Plot je na mém pozemku,tudíž mi bylo řečeno že je můj,z mé straný pozemku není nijak využíván,ale ze sousedního pozemku slouží jako (přehrada) na bordel. Soused je ,,zběratel" a v průběhu několika let se mu podařilo po celé délce a výšce plotu nahromadit odpad v šíři 3m,jedná se o šrot,kusy nábytku a prostě všeho co se normálně válí na skládce.

V tuto chvíli mi nezbývá než zeď zbourat,ale ani já ani stavební úřad netuší jak donutit majitele sousedního pozemku odklidit ten bordel aby se mi nevyvalil na můj pozemek,upozorňuji,že na sousedním pozemku už není místo kam odpad přestěhovat.

Je nějaká možnost jak po sousedovi vymáhat škodu? - můj názor je ten,že zeď padá z toho důvodu,že je od souseda neprodyšně zavalena bordelem.. jen pro zajímavost,cenová nabídka od firmy na demolici a výstavbu nové zdi je 160 000 Kč.

Děkuji moc za případné rady.

Petr Žemla

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řešení narušených sousedských vztahů je v první řadě na obci. Pokud ta vztahy neurovná anebo jde o věc, která není v jejich kompetenci, pak se musí k soudu se žalobou na omezování vlastnických práv k předmětné zdi (součástí vlastnických práv je i právo a povinnost svůj majetek udržovat).

zemlapetr*
hodnocení

Obec od tohoto dává ruce pryč,jediné co udělali bylo,že přišla kontrola ze stavebního úřadu na který jsem poslal žádost. místním šetřením bylo zjištěno,že se nejedná o černé stavby ale pouze o bordel a že neví jak ho donutit to odklidit. i přesto že současný stav stavby ohrožuje zdraví a majetek osob i zvířat..

Se sousedem není žádná řeč,před třemi lety mě dokonce v noci napadl a mě za to odsoudili na 3 měsíce vězení a náhradu škody..

Domluva je tudíž nereálná

hezrone*
hodnocení

2x

Jo jo, není nad sousedské vztahy... Na tohle žádná rada není. Jen to honit přes soudy, znalecké posudky, že to tu zeď bortí (ten odpad samozřejmě...) Prachy, nervy, léta a výsledek možná žádný. Ještě je možnost se přestěhovat. A nebo postavte metr před původní zdí nějakou fakt stylovou, třeba 2 m vysokou, pořádně pevnou, která vás na věky oddělí. Příjdete sice o metry zahrady, ale nestálo by to za ten balzám?

Ale stát se to mě, tak jdu sedět. Pokud by ho někdo někdy našel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]