Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace stavby vs zastavěná plocha

Od: mailan* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, může mi někdo poradit, zda se izolace obvodové zdi započítává do zastěvěné plochy? děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zastavěnou plochou stavby se rozumí plocha ohraničená ortogonálními průměty vnějšího líce svislých konstrukcí všech nadzemních i podzemních podlaží do vodorovné roviny. Izolační přizdívky se nezapočítávají.

viz: tzb-info.cz/...

a ostatní

technikjirik*

Přesná citace zákona. Skvěle...

a od kdy je tedy střecha považována za svislou k-ci od jejíhož půdorysu se počítá zastavěná plocha? Viz příspěvky výše... tj. nechapu. Něco tu nesedí. Podle mě je svislá k-ce ta, která s vertikálou svírá celkem malý úhel, a to střecha není.

technikjirik*
Miromiro.. nezbývá mi než vás odkázat na zákon č. 540/2002 SbTam se dozvíte vše tak jak to je. Tak to říká zákon, já si to nevymyslel a ani to nikomu nevnucuju. Tazatel se ptá a já mu odpovídám.

martini*
hodnocení

0x

To bych teda řekla že jo, stane se součástí stavby

celp*
hodnocení

0x

Záleží na tom o jakou stavbu jde.Pokud se jedná o novostavbu tak ji geodet zaměří tak jak bude provedena.Pokud se jedná o dodatečné zateplení starší stavby,tak do 10 cm izolace se nic neděje.10cm a víc je potřeba nové zaměření .V katastru nemovitostí se nahlásí změna zastavěné plochy.

technikjirik*
hodnocení

0x

Zastavěná plocha se počítá i s přesahem střechy. Každý dům má přesah střechy (mimo střech plochých). Takže problém s plochou zateplení můžete vypustit.

... s tou zastavěnou plochou ( i s přesahem střechy ) se počítá i u vyhotovování znaleckých posudků? - Děkuji za odpověď.

technikjirik*

Nevím jestli nemají posudkáři jinou normu, ale zastavěnou plochou se rozumí plocha kterou zaujímá celá stavba včetně střechy.

mailan*
hodnocení

A když nechám stavbu zaměřit geodetem ještě bez zateplení? Jinak jsem zvažoval úsporu vnitřního prostoru při použití VPC 24cm + 20cm izolace oproti 44cm porothermu.

technikjirik*

Add: věta první: jestliže máte střechu, která přesahuje půdorys obvodových stěn, pak se zastavěná plocha počítá i s tímto přesahem. Pak je úplně jedno zda máte zateplení či ne. Příklad: Obvodové stěny tvoří čtverec 8x8m tzn. 64m čtvrečných. střechá přesahuje na každé straně domu 1m přes obvodové stěny to znamená že má plochu půdorysně 10x10m tzn. 100m čtverečných. Pak je v katastru zapsáno 100m čtverečných. Pokud je nebo není zateplení na obvodových stěnách je jedno, dokud to nepřesáhne okraj střechy.

Add: Věta druhá... VPC plys silnější izolace je dobrá alternativa pro kvalitní řešení zatepleného domu...

doplněno 03.10.09 11:08:

Oprava:

Add: Věta druhá... VPC plus silnější izolace je dobrá alternativa pro kvalitní řešení zatepleného domu...

mailan*
hodnocení

Volal jsem dvěma geodetům a každý mi odpověděl trochu jinak... Můžou prý zaměřovat už od jednoho metru vyzděné zdi a toto lze použít i pro kolaudaci, za předpokladu, že se při dostavbě již nezmění půdorys domu. Druhý říkal, že se zateplení počítá, ale oba se shodli na tom, že přesah střechy NIKOLIV (technikujiriku). Tak nevím, jestli mám nechat v průběhu stavby zaměřit zdi bez izolace, ale když to bude zase v projektu...

technikjirik*

Jsem rád, že mám k dispozici firemního geodeta. Alespon mi nehrozí kolize s těmi pány, se kterými jste konzultoval

technikjirik*
hodnocení

0x

zadejte do google toto: č. 540/2002 Sb a čtěte pozorně a pro lepší pochopení i nahlas. A to samé doporučte i vašim geodetům.

nic Vám nevyvracím. Jo Jo, u nás v ČR jakožto právně nejdokonalejším státě *smich*je opravdu možné všechno.proto ze mě nikdy právník nebude. *bum*

technikjirik*

miromiro, zrovna jsem chtěl jít na práva, ale Plzeňská PF mi nějak už nepřijde jako nejlepší s prestižních...*pivo*

jabraka*
hodnocení

0x

No nevím,nevím.Revitalizace našeho paneláku,to znamená 20 cm přiteplení navíc,znamenala dosti běhání,protože nám patřil pozemek pouze pod barákem.Nic nepřečnívalo,takže se musel žádat vlastník o prodej této části pozemku.Protože to patřilo vojákům,získali jsme to za 1.-českou

JABRAKA

technikjirik*

A jak to máte řešeno s okapovým chodníkem a přístupovou cestou do domu? To máte pronajato, nebo odkoupeno? Je to dost zvláštní specifická situace. S tím odkoupením pozemku jen kvůly zateplení mi přijde dost absurdní..

jabraka*

Tu máme schody do vchodu z veřejného prostranství.To nám nepatří.Sníh uklízí město.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]