Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uchytit umělé trámy?

Od: nika90210 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat pánů-kutilů, jestli si myslí, že jako ženská zvládnu uchytit umělé trámy z polyreutanu. Chtěla bych si je připevnit na zeď, ne na strop. Je to složité? A hlavně: půjde to anebo se to musí dát jenom na strop? Jsem docela šikovná, umím si vymalovat, zrenovovat nábytek, aplikovat nalepovací tapety... :) Ale s trámy nemám zkušenosti. Když použiju třeba lepidlo Titan Fix anebo tekuté hřebíky Titan Super, bude to stačit? Nebo to chce nějakou oporu? A ještě mě napadlo: když to budu později chtít sundat, půjde to? Třeba za pár let... Děkuji předem za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano půjde to.Možná i tím lepidlem ale záleží na podkladu-aby vám to nespadlo i s nátěrovou vrstvou a když vám to přilne tak pozdější demontáž bez požkození omítky i trámu asi nemožná.Raději bych dal na tzv. špalíky a spojil hmoždinkami. Návod jsem okopčil :

A. Polyuretanové trámy nebo desky můžete lepit pomocí lepidla Mamut glue ale případné oddělání je poté problém.

B. Nebo rozebíratelný způsob pomocí dřevěných špalíčků.

Připravte si špalíčky ze dřeva podle vnitřních rozměrů Vašeho trámu B1, B2, B3 nebo desky D20.

Uprostřed tohoto špalíčku provrtejte otvor pro vrut a takto připravený špalíček našroubujte ke stropu v rozteči cca 1m a do spoje mezi 2 trámy. Zároveň si rozměřte a zakreslete na strop rozmístění trámů. Viz. obr. 2

Trám připevněte k těmto špalíčkům pomocí vrutů nebo hřebíků. Viz. obr. 3

Jak uchytit umělé trámy?
nika90210
hodnocení

Jejda, děkuji Vám! :) Takže lepidlo v tomto případě raději ne, poněvadž budu bydlet v pronájmu a až se budu jednou stěhovat, tak by se pan domácí asi divil. S těmi špalíčky to vypadá složitě, ale já si to vytisknu a o víkendu se na to pořádně podívám a ono to nějak půjde. I na zeď. :) No a když budu v koncích, tak zkrátka budu muset zaplatit hodinového manžela. Ale bez boje to nevzdám. :) Ještě jednou děkuji!

hodnocení

0x

Nezlobte se, ale za mě, jako vesnickou ženu, bych se na nějaké umělé trámy vykašlala. Vy si hrajete na něco, co nejste a pokud v tom budete pokračovat, tak to teda dopadne. Proč tam nenecháte normální strop?

Třeba proto, že to má jako dekoraci na zeď. Nikoliv na strop.
Jinak tu špalíčkovou verzi bych vylepšil a místo nich bych na zeď našrouboval prkno. Je to rozhodně lepší práce, dát na stěnu jedno prkno, než třeba čtyři pět špalíčků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]