Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření PH v bazénu

Od: macek71® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit ,zda tímto změřím PH v bázénu. aliexpress.com/...

Jestli jsem to pochopil dobře, tak vemu vzorek a na dyspleji bude hodnota PH .( například 7,5)

Nerad bych koupil nějakou blbosta a přepočítaval to z jiných jednotek.Ikdyž to nestojí zase moc. Děkuji za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Toto vypadá na vodotěsný přístroj, který se ponoří sondou přímo do vody. pH je bezrozměrná veličina (definicí nebudu obtěžovat) a jiná jednotka neexistuje. Takže žádné strachy, že bys musel něco přepočítávat. Jako třeba tlak v librách na čtvereční palec :-D

hodnocení

děkuji,tak snad to OK. Nebaví mě to měřit s těma papírkama,nebo s tou chemii co se kape .

kepler*

Jenom mám trochu obavy, jak moc se na tuto levnou hračku dá spolehnout. Schválně si zkus změřit pH destilované vody, měla by být 7.00. Případně to porovnat s dosavadními metodami. Hodně štěstí!

jabraka*
hodnocení

1x

Pro měření pH jsou i papírky vždy určeny pro zcela určité prostředí.Není možné přesně měřit pitnou vodu nebo moč či krev,nebo rostlinné výluhy.Totéž platí i u elektronických pomůcek,tam je nutno použít specifické elektrody-.Na trhu jsem viděl kvalitní pH metr kolem 20 000kč.To je nejlevnější.Ale nevím,proč měřit přesně pH vody v bazénu?Ph stačí jen orientačně,a na to stačí papírky s dělením po 1/10 v rozsahu 5 - 8 pH

JABRAKA

kepler*

Naprosto souhlasím!

rv*
hodnocení

0x

Používám vzhledově ten samý a podle něj upravuji (snižuji pH) naši tvrdou vodu. Takže funguje a na daný účel naprosto vyhovuje. Ten můj byl v sadě s kalibračním práškem a šroubováčkem, kdyby si to chtěl nějaký šťoura překalibrovat.

Na displeji je přímo hodnota v pH a ponořuje se jen ta koncová užší část, na které bývá krytka - tam jsou skryté elektrody.

hodnocení

Dnes měřák přišel.Poprosil bych o radu ,jaké baterie jsou v něm.Přišlo to bez baterek.Údajně by tam měly být dvě 1,5 V,ale vůbec nechápu jaké a jak se tam vkládají.Prosím nejlépe o foto.Předem děkuji

Pokud by jste měl návod v češtině,tak bych požádal o naskenování,nebo foto.

rv*

Jaký návod? Konec strčíte do vody a počkáte na stabilní hodnotu. Z obrázku je jasné, kde jsou baterie a konec vyndáte normálně nehtem - jedná se o 4 knoflíky, seženou se u každého Vietnamce. Mně přišel s bateriemi a zatím fungují 4 roky. Při vkládání knoflíků bych dbal na polaritu (plus a minus).

Měření PH v bazénu
hodnocení

Aha,tak to jsem nepochopil.Řekl bych,že tam vlezou tak max 3 ,ale to už je jedno. Děkuj

Měření PH v bazénu #2

hodnocení

0x

Já si po 20ti letech trápešní s měřením všemi způsoby, konečně loni koupila za asi 800 Kč tester na pH a Cl od Marimexu. Naprostá spokojenost.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.Samozřejmě,že to testnu s papírkem,nebo tu lahvičku,co se tam kape ta látka.Navímteď, jak se to jmenuje. Je mi jedno jestli 7 bude třeba 9,hlavně,že to měří.Tak budu držet 9-9,5 například.

Ještě kté přesnosti.Chápu,že přístroj za 150 kč není laboratorní zařízení,ale pro běžné užívání snad bude stačit. Moje švagrová napouští bazén z Bečvy( má doma studnu a hasiči už vodu nevozí, neboť je zákaz.Prý málo vody.) . Voda po napuštění je fakt šílená. Po cca 14 dnech má vodu křišťálovou.Drží PH v mezích, přidá chlor a filtruje.

doplněno 23.06.17 19:05:

Ještě bych doplnil,že jsem našel podobný testr doma( dával jsem to tady taky,protože jsem netušil co to měří.) Měří to obsah rozpuštěných látek ve vodě. DTS.Ale vůbec netuším,jak to používat a k čemu bych to využil.Například v bazénu

rv*

TDS měří celkové množství rozpuštěných látek. U bazénu na nic, ale pokud bude voda hodně tvrdá (vysoké TDS), tak se v ní lépe daří řasám a bude potřeba více chloru. JInak ten měřák je ideální pro toho, kdo má úpravnu vody pomocí reverzní osmózy, aby si ověřil, jestli není potřeba vyměnit membránu.

hodnocení

Tak to už moc věda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]