Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce.Po letošních dlouhých mrazech se mě objevila plíseň.Přičítám to nedostatečně zatepleného soklu.Mám ho zateplen pouze cca 40cm pod úrovní podlahy (120 XPS) ale venkovní terén je až cca 120 cm pod podlahou.Teď otázka, o kolik prodloužit polystyren o 40cm (asi málo) nebo k terénu anebo ještě zakopat pod terén.Pro lepší přestavu jsem sesmolil ,upravil (nejsem grafik) obrázek
prodloužil bych ho o 120cm, přesně na výšku desky XPS, či soklové desky. Nebude zub na stěně, bude to lépe vypadat.
Vy máte spodní zeď celou obnaženou, nechráněnou proti chladu. Jakou máte tepelnou izolaci podlahy v místnosti?
izolant na výšku!
Milane dík za odpověď ale špatně jste pochopil. Mám zatepleno 40cm pod úroveň podlahy a dolů k terénu mě chybí 80cm.Budu dávat perimetrické desky 125x60 takže když ji dám podélně tak mě k terénu zbývá 20cm,jde o to jestli je to dostačující.Podle mě jo ,protože to mám tak asi 12 let a problém se objevil až letos-dlohodobé mrazy.Na vzhledu mě vůbec nezáleží, je do sousedova pozemku o který se nestará,budu si muset prosekat cestu náletovýma dřevinama
"Spodní zeď "(sokl-základ) mám obnažený od těch čtyřiceti cm(od podlahy) po terén to je cca 80 cm.Tepelná izolace není ani nebude ,pouze hydro.je to starý barák (na dožití)
O.K. Takže ho raději zakopu. Díky všem za trpělivost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.