Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Žádám zkušenější o radu při výběru vertikální štípačky.Ročně udělám 20-30 m3 dřeva a už to se starou rotační štípačkou a sekerou nejde.Mám několik kandidátů.Zkušenosti s nimi žádné nemám.Spíš mi jde o sílu a spolehlivost.Štípu měkké i tvrdé dřevo,někdy i kořeny klínama.Takže taková všehochut,Letos mám hodně ořechového tvrdého dřeva,ale i vrbu.
Mými kandidáty jsou:
Který byste zvolili a proč?
Děkuji za odpovědi
Tak já bych vyřadil tu varinu-pouze 10tun,mám tesetitunovku a některé špalky mě neroštípne.A z těch tří mají skoro stejné parametry.Jen se zeptám proč se vám nezamlouvá vřetenová? Mám obě a 80% dělám na ní
@hnipirdo co je jednodušší 50kilový špalek postavit nebo půl metru celý zdvihnout? A ještě ohýbat hrb.Nebo ještě koupit nakladač
Děkuji za odpověd.Je stará a sotva šlape.Navíc si jí musím pujčovat od tcháná,který je lakota.Potřebuji pořádný stroj.
Neporadím ti jakou si vybrat. Já bych postupoval tak, že bych jednotlivé stroje vyzkoušel při štípání. Zaměřil bych se na to, jak moc se deformuje (vyklání) sloup se stípacím klínem.
Já jsem stavěl štípačku svépomocí, takže nemůžu porovnávat.
Ale mám štípačku s maximální silou 7tun a občas se stane, že některé překroucené dřevo štípačka nezvládne. Ale to vyjímečně. Všechno ostatní rozštípne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.