Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká okna podle parametrů

Od: rouen odpovědí: 13 změna:

Ahoj..,která dvojskla a které trojsklo vybrat, parametry viz obrázek? Když jsme kupovali okna do horního patra. Měli jsme problém s kováním. Okna trojskla byla asi dost těžká. Bylo třeba je hodně seřizovat. Která okna s ohledem na toto doporučíte? Která okna vybrat s ohledem na parametry a proč?

Jaká okna podle parametrů

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dvosklo je to nejhorší co je na trhu. Váha u trojskla je o 10 kg více ne metr.

doplněno 20.06.17 16:29:

dvosklo určitě ne.

Trojsklo mimimálně 4/14/4/14/4, až 4/18/4/18/4.

Určitě záleží na ostatních hodnotách zateplení po celém domě.

rouen
hodnocení

Tak když dvojsklo, tak které a když trojsklo tak které s uvedených?

hodnocení

0x
Ani jedno z toho bych nekoupil...
Mizernej jak profil tak i sklo.
Poptejte IQ9000 se sklem 4-18-4-18-4...
Uvidíte že cena bude hodně podobná ale bude to mít naprosto neporovnatelné parametry.
rouen
hodnocení

To co uvádíte je současná topka., pokud jsem to dobře pochopil, snad pro pasivní domy. Co bychom si s tím počali. Tak nároční nejsme :D

To sice ano, ale stojí prakticky stejně. Takže není žádný důvod je nevzít.
vilik*
Já už to tu taky jednou psal. Poslední část oken do našeho domu jsem vybíral s kolegou, měli jsme oba stejný počet oken, 1x velké a 2x menší, já navíc jedny plné balkonové dveře. Podobné rozměry oken a stejné místo.
Moje zakázka vyšla s trojskly po měsíci porovnávání a jednání za trojskla na 35 tisíc, včetně dveří navíc.
Jeho dvojskla vyšla na 28. Prý neměl čas, ani se mu nechtělo říct si o lepší. Z toho je vidět, že za stejné nebo podobné peníze jsem dostal víc, lepší parametry. Tak si sami rozhodněte, jestli chcete mít současnou topku, která možná bude za pár let jen obyčejný průměr, nebo za stejné peníze současné dno, co za pár let může být těžce nevyhovující.

krtek66
hodnocení

0x

ani jedno...stačilo mi vidět GELAN a nemusel jsem číst dál...tady ty šmejdy dáváme max tak do hal, kde se nehraje na estetiku a kvalitu :)

rouen
hodnocení

Tak každý hledáme asi něco jiného. Mně na úspoře v podstatě nezáleží. Ty nové okna dnes těsní všechny tak dobře, že rozdíly jsou spíš muchy, které neřeším. Stejně se pak mosí furt větrat, aby člověk neobkvétl plísněma...takže to co řeším já je vlastně kování. Prostě chci kvalitní kování, abych, když se na to okno s nadsázkou pověsím, tak nemusel nic seřizovat,...natož sbírat střepy a sebe z podlahy... Pokud mám takovéto specifika výběru, tak co doporučíte rádcové? Jaké kování?

Omlouvám se, ale s kováním neporadím. Páč to mě nikdy nezajímalo, a nemám jediný případ, že by byl problém s kováním. Z Vašeho textu čtu, že Vám vůbec nevadí, že se okno bude potit, klidně i plesnivět kolem, hlavně když máte kování OK.

Do obyčejných oken nedají nejlepší kování, do trojskel nemůžou dát obyčejné kování.

Je jen na Vás, jakou máte prioritu, páč text: "nové okna dnes těsní všechny tak dobře" značí že moc o oknech nevíte.

doplněno 21.06.17 19:28:

rouen, mě je jedno co si pořídíte, já jen vím, že uvažujete o nejhorším zasklení. Na podzim se budete ptát ne této poradně, co dělat, když mám nová okna a potí se mi a plesniví...

doplněno 21.06.17 19:40:

skla i šířka rámečku jsou stejné, ptal bych se, zdali opravdu je plastový rámeček, a třetí těsnění.

rouen
hodnocení

Když se dívám na hodnotu těsnosti 0.6 nebo 1.1. To jsou všechno krásné hodnoty pro člověka zvyklého na staré kastláky s hodnotou profuku tak 4? :D Jinak, že budu klidně rád za plesnivění oken, to jsem nikde nepsal :D

doplněno 21.06.17 19:32:

Tak dám na Vás a koupím raději ta trojskla :D

doplněno 21.06.17 19:35:

Která trojskla z těch dvou, jsou lepší?

rouen
hodnocení

"zdali opravdu je plastový rámeček, a třetí těsnění"

Můžete to trochu objasnit. Moc nerozumím, nač se ptát? Oč se má jednat :D

sice je v nabídce TGI, což by měl být plastový rámeček, u první nabídky to vůbec nevidím. Tak nevidím, zdali okno má tři těsnění.

doplněno 21.06.17 20:09:

vlevo dole není nic o rámečku, vpravo dole je TGI

doplněno 21.06.17 21:02:

Ano, +/- jsou stejná

rouen
hodnocení

Pokud první nabídka má TGI. Je vlastně jedno která okna vyberu?

doplněno 21.06.17 20:24:

Takže, když ti oknaři na levé straně řeknou, že mají taky TGI jen to tam nenapsali...jenom tam není prostě uvedeno...Jsou si ta okna vpravo a leve kvalitativně rovná?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]