Nejste přihlášen/a.
Ahoj..,která dvojskla a které trojsklo vybrat, parametry viz obrázek? Když jsme kupovali okna do horního patra. Měli jsme problém s kováním. Okna trojskla byla asi dost těžká. Bylo třeba je hodně seřizovat. Která okna s ohledem na toto doporučíte? Která okna vybrat s ohledem na parametry a proč?
To co uvádíte je současná topka., pokud jsem to dobře pochopil, snad pro pasivní domy. Co bychom si s tím počali. Tak nároční nejsme :D
Tak každý hledáme asi něco jiného. Mně na úspoře v podstatě nezáleží. Ty nové okna dnes těsní všechny tak dobře, že rozdíly jsou spíš muchy, které neřeším. Stejně se pak mosí furt větrat, aby člověk neobkvétl plísněma...takže to co řeším já je vlastně kování. Prostě chci kvalitní kování, abych, když se na to okno s nadsázkou pověsím, tak nemusel nic seřizovat,...natož sbírat střepy a sebe z podlahy... Pokud mám takovéto specifika výběru, tak co doporučíte rádcové? Jaké kování?
Omlouvám se, ale s kováním neporadím. Páč to mě nikdy nezajímalo, a nemám jediný případ, že by byl problém s kováním. Z Vašeho textu čtu, že Vám vůbec nevadí, že se okno bude potit, klidně i plesnivět kolem, hlavně když máte kování OK.
Do obyčejných oken nedají nejlepší kování, do trojskel nemůžou dát obyčejné kování.
Je jen na Vás, jakou máte prioritu, páč text: "nové okna dnes těsní všechny tak dobře" značí že moc o oknech nevíte.
rouen, mě je jedno co si pořídíte, já jen vím, že uvažujete o nejhorším zasklení. Na podzim se budete ptát ne této poradně, co dělat, když mám nová okna a potí se mi a plesniví...
skla i šířka rámečku jsou stejné, ptal bych se, zdali opravdu je plastový rámeček, a třetí těsnění.
Když se dívám na hodnotu těsnosti 0.6 nebo 1.1. To jsou všechno krásné hodnoty pro člověka zvyklého na staré kastláky s hodnotou profuku tak 4? :D Jinak, že budu klidně rád za plesnivění oken, to jsem nikde nepsal :D
Tak dám na Vás a koupím raději ta trojskla :D
Která trojskla z těch dvou, jsou lepší?
"zdali opravdu je plastový rámeček, a třetí těsnění"
Můžete to trochu objasnit. Moc nerozumím, nač se ptát? Oč se má jednat :D
sice je v nabídce TGI, což by měl být plastový rámeček, u první nabídky to vůbec nevidím. Tak nevidím, zdali okno má tři těsnění.
vlevo dole není nic o rámečku, vpravo dole je TGI
Ano, +/- jsou stejná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.