Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paneláková spíž

Od: monika123* odpovědí: 14 změna:

Dobry den, kdo mate zkusenost :) Chci natrit dvere od spajzu, mame jeste klasickou , panelakovou, povrch je hladky, rekla bych umakart nebo mozna drevotriska a nahore sololit? Neznam ty pojmy, mozna se pletu :) Dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vybrat a koupit barvu se stetcem a hura do akce:)

hodnocení

2x

Já bych dveře sjela jemným smirkovým papírem, zdrsnila bych je, otřela prach a vzala na ně matný Balakryl. Dá se ředit vodou, dá se koupit v mnoha barvách, snadná aplikace.

sebod*
hodnocení

2x

Tak v první řadě je potřeba řádně odmastit ! Potom zdrsnit a potom natřít ;)

monika123*
18.06.17 21:05
hodnocení

Hotovo :)

jg®
hodnocení

2x

Jedině samolepící tapetu. Máme ji tam přes 10 let a stále je perfektní.

jabraka*

Pod samolepku musí být plocha naprosto perfektní,jinak je vidět každá nečistota,nebo prach.Na dveře se prodává speciální tapeta,je silnější,a dodává se v rozměru 90 x 210 cm.Nemusí se tedy napojovat.Namočení (navlhčení)perfektně vybroušeného podkladu je výhodné z toho důvodu,.že tapetu lze v případě nepovedeného položení nadzvednout a znovu přilepit správně,.na suchých dveřích se zničí.Pokud tapetu budete kupovat ve speciální prodejně,žádejte tapetu označenou jako "DOOR" - dveře.Na ohybech - stranách dveří,tapetu zafixujte akrylem.

JABRAKA

hodnocení

1x

Dobrý den,není lepší nalepit omývatelnou tapetu?Mám už několik let a velká spokojenost.mamina

monika123*
hodnocení

Ja si na tapetu netroufnu :)

Tak natírat dveře je daleko složitější než otapetovat. Neznáte materiál -to se těžko radí..

doplněno 29.06.17 17:52:

Já jsem si loni natřela topení , , zárubně a je to jako od profíka.

jabraka*
hodnocení

1x

Nalepit tapetu bych doporučil také,nemusí to být tapeta samolepicí,i když takové jsem lepil mnohokrát a dveře jsou tím jako nové.Není to ovšem pro laika jednoduché,postup vyžaduje mnoho operací,které si úpravám při lakování nezadají.Ovšem lepší je použití tapety Vinylové,nebo ještě lépe Vliesové.Takový postup je dostupnější,levnější a výsledek může být i efektnější.

JABRAKA

monika123*
hodnocení

Asi ano, tapeta je možná hezčí, ale mám strach, že budu mít hrboly, nebo to potrhám :) Ta barva se mi zdá jednoduší. Osmirkováno mám, odmaštěno taky. A kdyby tapeta...tak jaké lepidlo, musí být něco přímo na ten umakart, nebo klasické na tapety? Děkuji

Lepidlo se kupuje podle druhu tapety,nebo nějaké univerzální.Já by jsem šla do té samolepící.Pokud si plochu namočíte jarovou vodou,tak se s ní velice dobře pracuje a máte to za chvilku a bez nepořádku.mamina

doplněno 19.06.17 20:00:

To namočení jarovou vodou mi kdysi poradila slečná,která se tapetováním živila a funguje to.Pokud by Vám zůstaly pod tabetou bublinky,tak propíchněte jehlou.mamina

doplněno 19.06.17 20:08:

Pokud budete lepit samolepící,spec.tapetu jak radí Jabraka,stačí nalepit na plochu a tapetu,která přečnívá opatrně ostrým nožíkem odřízněte.

monika123*
Pokud si plochu namočíte jarovou vodou,..? Vzdyt to nebude drzet ...Nevim, ja lepila pred x lety samolepku na linku , ale tam byla mala dvirka, tak se to dalo, tohle je velka plocha ..Ale zkusim, dekuji :)

hodnocení

0x

Kupte si bravu do interiéru, malou vaničku a malý molitanový váleček (v obchodě jistě poradí).
Dveře vysaďte, položte na stůl (stůl přikrýt třeba novinami) a do toho.
Válečkem se dá udělat krásný jednolitý povrch. Pokud bude povrch krupičkatý, barvu trošku nařeďte, ať se to slije do hladka. Doporučuji koupit malířskou pásku a vše kolem skel (pokud jdou de sklem) poctivě oletpit.
Před natíráním odmontovat kliku i střenku.
Já jako laik jsem takto udělal dveře do celého baráku, cca 10 dveří.

doplněno 29.06.17 20:41:

Bude to chtít minimálně dvě vrstvy. Nechat porádně uschnout, klidně do rána a otočit a udělat druhou stranu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]