Nejste přihlášen/a.
Dobry den, znamy me delal ram na obraz. Zaplatil jsem mu predem. To co udelal neodpovida kvalite co sliboval. Zadnou smlouvu nemam, nic. Chci to predelat nebo i vratit penize. Mohu neco delat? Odmita se s mnou bavit.
Ohledně té smlouvy, je to seriozní zakázka, nebo je to "načerno". Jestli je to oficiální, měla by být reklamace dodavatelem zvážena i bez smlouvy (faktury) a ta by měla být dodána. V druhém případě nelze čekat jakoukoli záruku na cokoli, protože je to vlasně celé podvod.
Jak se uzavírá smlouva o dílo "načerno"?
To jestli Franta přizná v daňovém přiznání přijatou platbu či ne, nemá absolutně žádný vliv na odpovědnost za provedené dílo.
Přistoupím-li na Vaši hru se smlouvou o dílo, mohlo by to vypadat nějak takto: "Hele, Franto, neudělal bys mi rám na vobraz"? "Jasně Pepiku, jakej by sis představoval? "Nějakej normální, dřevěnej, šedivej, i se sklem." "Jasný, to je v pohodě, napiš mi tady na cár rozměry a v pondělí večer to budeš mít hotový". "Super, co za to budeš chtít?" "Potřebuješ doklad?" "Nevim, asi ne." "Že seš to ty, dejme tomu, tři kila čistá ruka, OK?" "OK, domluveno."
I ústně uzvřená smlouva je smlouva, nejde o žádné "na černo"... Ústně uzavřená smlouva samozřejmě platí, jenom se její existence obtížněji (hůře) prokazuje.
Přesně jak píše IVZES. To už by bylo, kdyby jsme nemohli uzavřít smlouvu o dílo podáním ruky. To už bych si připadal jako v jiném (mě cizím) světě. Samozřejmě jak píše IVZES, dokazování ústní dohody je trochu složitější (napadají mě svědci). Ale mezi dvěma solidníma lidma by to neměl být problém.
A nejraději mám rád takové ty řeči jako na černo, na bílo - z toho smrdí v dnešní době komunista jako hrom. A sami to (když vládli) dělali ještě hůř.
mpp:
Od: mpp
Datum: včera 23:31
Přesně jak píše IVZES. To už by bylo, kdyby jsme nemohli uzavřít smlouvu o dílo podáním ruky. To už bych si připadal jako v jiném (mě cizím) světě. Samozřejmě jak píše IVZES, dokazování ústní dohody je trochu složitější (napadají mě svědci). Ale mezi dvěma solidníma lidma by to neměl být problém.
doplněno 18.06.17 23:34:
A nejraději mám rád takové ty řeči jako na černo, na bílo - z toho smrdí v dnešní době komunista jako hrom. A sami to (když vládli) dělali ještě hůř.
mpp: proč sem pletete kdo je v jaké straně? To je každého věc jestli vstoupil nebo nevstoupil do ODS,ODA,KSČM NEBO JINÝCH STRAN ! Co Vám ale řeknu,že jste zabedněnec,který neví,že jak tomu říkáte a nadáváte,tak komunisté vládnou pořád a ve všech stranách.Jen mají ty strany jiná jména a je jich víc a ,,vládnou ,, pořád.Jen mají jiné ,,kabáty,, a to je celé.
Zdravím.Jestli nemáte písemnou smlouvu tak neuděláte nic.Ústní smlouva je sice pěkná a platná,ale jak ji dokážete Vy nebo on - nijak.
Jiná otázka je,proč jste platil předem před předáním hotového výrobku?
Jsem sice nemotora,ale rám na obraz si dokážu udělat doma v obýváku sám.Koupím lišty jaké potřebuji a ruční pilu i s úhloměrem mám i já.Sklo si potom nechám uříznout u sklenáře na míru i když mám i sklořez,ale tohle mi nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.