Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace? bez smlouvy,

Od: vsk odpovědí: 8 změna:

Dobry den, znamy me delal ram na obraz. Zaplatil jsem mu predem. To co udelal neodpovida kvalite co sliboval. Zadnou smlouvu nemam, nic. Chci to predelat nebo i vratit penize. Mohu neco delat? Odmita se s mnou bavit.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wipot
hodnocení

1x

Smlouvu máš a uzavřeli jste ústní dohodu na dílo. Je platná.

Problém je, že pokud výsledek neodpovídá zadání, tak je na tobě, aby jsi prokázal, jaké bylo.

Pokud to dokážeš, můžeš se klidně s úspěchem soudit.

lll*
hodnocení

0x

Ohledně té smlouvy, je to seriozní zakázka, nebo je to "načerno". Jestli je to oficiální, měla by být reklamace dodavatelem zvážena i bez smlouvy (faktury) a ta by měla být dodána. V druhém případě nelze čekat jakoukoli záruku na cokoli, protože je to vlasně celé podvod.

wipot

Jak se uzavírá smlouva o dílo "načerno"?

doplněno 18.06.17 20:18:

To jestli Franta přizná v daňovém přiznání přijatou platbu či ne, nemá absolutně žádný vliv na odpovědnost za provedené dílo.

lll*

Přistoupím-li na Vaši hru se smlouvou o dílo, mohlo by to vypadat nějak takto: "Hele, Franto, neudělal bys mi rám na vobraz"? "Jasně Pepiku, jakej by sis představoval? "Nějakej normální, dřevěnej, šedivej, i se sklem." "Jasný, to je v pohodě, napiš mi tady na cár rozměry a v pondělí večer to budeš mít hotový". "Super, co za to budeš chtít?" "Potřebuješ doklad?" "Nevim, asi ne." "Že seš to ty, dejme tomu, tři kila čistá ruka, OK?" "OK, domluveno."

iz*

I ústně uzvřená smlouva je smlouva, nejde o žádné "na černo"... Ústně uzavřená smlouva samozřejmě platí, jenom se její existence obtížněji (hůře) prokazuje.

mpp

Přesně jak píše IVZES. To už by bylo, kdyby jsme nemohli uzavřít smlouvu o dílo podáním ruky. To už bych si připadal jako v jiném (mě cizím) světě. Samozřejmě jak píše IVZES, dokazování ústní dohody je trochu složitější (napadají mě svědci). Ale mezi dvěma solidníma lidma by to neměl být problém.

doplněno 18.06.17 23:34:

A nejraději mám rád takové ty řeči jako na černo, na bílo - z toho smrdí v dnešní době komunista jako hrom. A sami to (když vládli) dělali ještě hůř.

mnd®

mpp:

Od: mpp

Datum: včera 23:31

odpovědět [nahlásit]

Přesně jak píše IVZES. To už by bylo, kdyby jsme nemohli uzavřít smlouvu o dílo podáním ruky. To už bych si připadal jako v jiném (mě cizím) světě. Samozřejmě jak píše IVZES, dokazování ústní dohody je trochu složitější (napadají mě svědci). Ale mezi dvěma solidníma lidma by to neměl být problém.

doplněno 18.06.17 23:34:

A nejraději mám rád takové ty řeči jako na černo, na bílo - z toho smrdí v dnešní době komunista jako hrom. A sami to (když vládli) dělali ještě hůř.

mpp: proč sem pletete kdo je v jaké straně? To je každého věc jestli vstoupil nebo nevstoupil do ODS,ODA,KSČM NEBO JINÝCH STRAN ! Co Vám ale řeknu,že jste zabedněnec,který neví,že jak tomu říkáte a nadáváte,tak komunisté vládnou pořád a ve všech stranách.Jen mají ty strany jiná jména a je jich víc a ,,vládnou ,, pořád.Jen mají jiné ,,kabáty,, a to je celé.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím.Jestli nemáte písemnou smlouvu tak neuděláte nic.Ústní smlouva je sice pěkná a platná,ale jak ji dokážete Vy nebo on - nijak.

Jiná otázka je,proč jste platil předem před předáním hotového výrobku?

Jsem sice nemotora,ale rám na obraz si dokážu udělat doma v obýváku sám.Koupím lišty jaké potřebuji a ruční pilu i s úhloměrem mám i já.Sklo si potom nechám uříznout u sklenáře na míru i když mám i sklořez,ale tohle mi nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]