Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je EKO - ekologická kůže?

Od: stanil odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
vybíráme sedačku a setkal jsem s označením EKO kůže či ekologická. Ovšem nenašel jsem vysvětlení, oč jde a zda je to pořád kůže nebo nějaká umělotina.

Máte to někdo doma? Vydrží?

Děkuji

Co je EKO - ekologická kůže?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Eko kůže je rozdrcená kůže na textilním podkladu, ale
- má nižší pevnost
- nižší životnost
- nižší cenu

Chtělo by to nějakou zkušenost jak se to chová po 10ti letech. Udržuje se stejně jako pravá kůže.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že je to podobné, jako byl výraz (produkt) koženka. Takže, "umělotina". Zdravím!

ketyban.cz/...

doplněno 16.06.17 11:05:

clayman - kamarádka takovou sedačku má a po asi pěti letech ten povrch místy praská. Zda podcenila údržbu nevím. No, chová se to jako pravá kůže.

Bene, mám kanape 35 let. Je kožené a klidně mohu poslat foto. Za 35 let jsem ho ničím neudržovala, nemastila , nebo já nevím čím by se to mělo udržovat. To kanape vůbec není popraskané nikde, barva je pořád hezká. Otírám suchou prachovkou, protože není potřeba ho nijak čistit. Myslím že já tady nebudu, ale to kanape ano. ;)

hodnocení

0x

Ano, je to jen "hezčí" název pro koženku.

Na druhou stranu, moderní materiály nejsou to, co bývalo před 40 roky, existují koženky, které jsou od kůže opravdu jen velmi těžko rozeznatelné. Na pohled i na omak.

hodnocení

0x

Může to být koženka a může to být textilní umělohmotná napodobenina semiše. Na obojím se strašně potí zadek. Ale dobře se čistí a vydrží.

hodnocení

0x
Jo je to slovni hricka , neni to prava kuze , ale nepodobenina.

jabraka*
hodnocení

0x

Kdo by nazval PVC ekologicky?Kařdá koženka je měkčené PVC s ftaláty nanesená na tkanině.Před lety byl ve VÚGPT ve Zlíně navržen nový materiál,nazvaný Barex,Kde povrchová vrstva je vyrobena z zvláknělé kůže zpevněné plastickou hmotou.nosná vrstva je hustá tkanina.Jeho použití je široké,od obuvi až po galanterii.Potahy na sedačky se k tomu přidávají.

JABRAKA

hodnocení

0x

Eko kůže = umělá kůže, neboli koženka. Rozhodně nemá vlastnosti pravé kůže. Ale je to podstatně levnější. Nebo by měla být, protože to je syntetika. Ale ti co to nabízí tomu říkají elegantně Eko, aby na módní trend mohli nachytat a oblbnout zákazníky a prodávat jim předražený materiál který nemá vlastnosti kůže. Ale s tím nikdo nic nenadělá. Sedačka na obrázku vypadá hezky, ale dlouho takto vypadat nebude. Za tři čtyři roky to bude hrůza, leda byste na tom vůbec neseděli. Viděla jsem to u kamarádky a jí se to dokonce drolilo. Prostě to popraskalo a drolilo se to. A možná to popraská i když se na tom sedět nebude.

doplněno 16.06.17 20:11:

To už bych volila raději nějakou kvalitní látku, než tuhle umělou eko kůži.

eko
hodnocení

0x

Eko kůže nemá se semišem nic společného, ani na vzhled, ani na omak.

Vzhledově to vypadá hezky, dobrá údržba, ale nesmí na ní svítit slunce. Po roce nam jeden osluněný rok popraskal.

doplněno 16.06.17 21:30:

* osluněný roh

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]