Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demoliční výměr

Od: xxxx* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, kde a jak žádat o demolici RD. Kolik asi stojí zbourat malý vesnický domek cca 20x7metrú, přízemní, sedlová střecha. Máte s tím někdo zkušenosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to stavba, tak demoliční výměr vydává stavební úřad, resp. odbor (na radnici). Zkušenost s tím nemám, tak na zbytek Vám odpoví jiní. Zdravím!

jabraka*
hodnocení

0x

Nechci radit mimo zákon,ale spíše bych požádal o opravu a domek pomalu a potichu zboural a rychle dostavěl,Pokud se nenajde žalobníček,tak ušetříte demolici.Viděl jsem v TV pořad o člověku,který si najal firmu,dokonce si to ani soukromě zbourat nejde,ta firma si nechala zaplatit za vše,včetně úklidu a nechali majiteli za mnoho peněz hromadu bordelu a zmizeli.

JABRAKA

tondac*
hodnocení

0x

Je fakt, že rekonstrukce je papírově jednodušší než demolice a následná novostavba.

Dělá se to tak, že se nechá stát jedna místnost zeď nebo dokonce i jeden sloup. Záleží na konkrétním stavebním úřadě.

krtek66

ano...takhle se to dělá...Rekonstrukce..a zbourat vše krom jedné stěny

xxxx*
hodnocení

Jo takovou stavbu znám. Půl metru vedle starých základů vylili základy nové a pak si ubourávalii kousky zdí aby mohli proběhnout s pár řádkama cihel a když měli hotovo pod stropy, tak to starý zlikvidovali.

Jenomže já chci stavět srubový dům a to nevokecám.

Ještě mě napadlo postavit vedle novej srub s tím, že to starý bude hospodářská budova pro zvířata. To mi asi nepovolej, další zastavěnou plochu.?

Pokud je tam okolo dost místa a odsouhlasí Vám to dotčení sousedé a poté architektonická rada, tak nevidím důvod, aby Vám to nepovolili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]