Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám otázku na to, jak přivařit panty tak, aby šly vrátka hezky bez zadrhávání zavírat. První předpoklad asi bude, že panty musí být kolmo pod sebou, jinak by se vrátka při zavírání křížily, je to tak? Ale jak toho docílit? Na obrázku jsem uvedl příklad. Nejprve přivařím horní nasazovací část pantu na vrátka nebo tady na plocháč a jak budu pokračovat dál u čepu na sloupku? Snad je aspoň trochu srozumitelné o co mi jde.
Možná jsem vás úplně nepochopil ale zkusím to: horní části pantů přivařte na vrátka (plocháč), velkou pozornost věnujte souososti obou horních částí - s tím ale určitě počítáte, kontrolujte rovným plocháčem nebo laťkou. Potom do nich zasuňte spodní části (čepy), zajistěte vázacím drátem proti vypadnutí, přiložte ke sloupku, vyrovnejte a svářejte.
Lepší způsob je mít spodní části pantů na šroubu - skrz sloupek díra, v ní šroub s maticema na obou koncích, k tomu přivařený čep. Tenhle způsob umožňuje pěkně doladit polohu branky i po delší době.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.