Nejste přihlášen/a.
Zdravím. My máme pračku se sušičkou už "odžitou" a musím přiznat, že jsme sušení moc neužili. Dáte prášek a aviváž normálně, jen navíc navolíte + sušení a na kolik °C. Musíte dobře zvolit množství a skladbu prádla podle materiálu. Pro sušení je většinou potřeba odebrat část prádla (vypere víc, než usuší a čím víc prádla, tím je zmuchlanější). Bavlna a směsi se suší při jiných teplotách, i když perou naráz. Takže 1 várku sušíte nadvakrát. Dost to trvá. Hodně "žere", ani na to nezapomenout. Takže jsme nakonec používali sušení jen v případě, že jsme některý kus prádla potřebovali nutně a rychle, nebo jsme předsušili a pak dosoušeli klasicky. Už jsem kombinovanou nechtěla. Vlastně nově jsme si koupili jen pračku. A sušička mi nechybí. Když myslíte, že sušení dostatečně využijete, kupte sušičku zvlášť. Ida
Já bych vám pračku se sušičkou nedoporučila. Pokud navolíte program praní se sušením, na závěr vyndáte prádlo sice suché, ale tak sežvejkané, že byste ho ani nevyžehlila. Měla jsem jí taky, takže vím, o čem mluvím. Jedině nechat vyprat, vyndat mokré prádlo a znovu do pračky roztřepané nandat a pustit sušení. Teď mám sušičku zvlášť a jsem moc spokojená
Taky tyto přístroje doporučuju pořídit zvlášť, níže jsou mé hlavní pohnutky:
- Můžete prát a sušit naráz
- pračka zpravidla nemá stejnou kapacitu jako sušička, sušení vyžaduje více prostoru, budete muset prát menší množství, nebo se spokojit s nekvalitním sušením.
- sušička nemívá dírky po obvodu bubnu, všechen vzduch tedy proudí zezadu dopředu skrz prádlo, je tedy efektivnější než pračka, kde část vzduchu prádlo obtéká.
- pračka obecně má horší vlast osti při sušení, je to vždycky kompromis
Nebudu řešit co je lepší to je tady furt,třeba: poradte.cz/... ale máme také nějaké LG 2v1 a žena je spokojena,žádné ubrousky tam nedává prostě navolí normální program na praní i ze sušením i s práškem (gelem) a aviváží
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.