Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace starého panelákového jádra

Od: jakub* odpovědí: 6 změna:

Zdravim, potreboval bych poradit jak opravit staré panelákové jadro z venku, jsou tam celkem velke nerovnosti...tak co s temi nerovnostmi a na to teda bud asi tapetu a nebo mate nejaky typ? a prosim cim presne ty nerovnosti zadelat, jestli se to musi potahnout uplne komplet cely, nebo jen ty nerovnosti nejak do ztracena...predtim tam byla tapeta,zadny listy a bylo to videt ty nerovnosti, nyny je tapeta sundana...Do budoucna to budu predelavat to jadro ale ted to chci aby to aspon k necemu vypadalo nez se to predela.Pripojuji foto, a diky moc za rady co stim.

Renovace starého panelákového jádra
Renovace starého panelákového jádra #2
Renovace starého panelákového jádra #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

Kdo je konkrétně MAJITELEM toho bytu?

Vybourat celé jádro a udělat nové ze sádrokartonu je nejschůdnější cesta.

To staré umakartové jde opravit,ale bez bourání a lepení nových výplní se to stelně neobejde,Nebo potom znovu lepení tapet - už se prodává i lepidlo nanesené na zeď a potom přilepit tapetu,ale za pár let stejně budete dělat nové.

Tak to udělejte ( nechte udělat ) nové s rozvody elektřiny a vody hned a zaráz a máte vystaráno.

jakub*
hodnocení

chci to za par let zrekonstruovat vcetne vany,umyvadla, zachoda atd a z ytongu nejspis, ted jsem chtel jen zevnejsek dat dokupy aby to k necemu vypadalo, ta stara tapeta byla hrozna byli tam videt i ty nerovnosti, koukal jsem ze nekde to resi i listama ze se ty nerovnosti zakryji...ale ty listy se mi tam moc davat nechteji aby byli nekde uprostredu a mezi dverma...(ze dam kolem dokola, tak tomu se asi nevyhnu ale to mi tak nevadi).

Ze se prodava lepidlo nanesene na zed? To nejak nechapu, prosim vysvetle mi to, dekuji... :)

mnd®

Zdravím.lepidlo na zeď je vlastně to stejné co se dávalo napřed na tapetu/posládalo a potom lepilo na zeď.Teď to lepidlo namastlýte napřed na stěnu a potom natáhnete tapetu.Vlastně je to obrácený postup.Zkuste třeba na-zed-tapety.cz/... a jistě i poradí co a jak použít.Těch stránek je moc daleko víc tak si stačí jen vybrat.Lepidlo se jmenuje vliesové a prodávají se i takově tapety.Vliesové není překlep.

Opravdu nikdo nezná,že se v dnešní době nanese lepidlo rovnou na stěnu a potom se přilepí tapeta? Že odpadne nanášení lepidla na ,,stole,, a skládání tapety?

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
nerovnosti vám bude i do buducna ukazovat a zvýrazňovat jakákoli jednobarevná či hladká tapeta - tapety se vzorem, tapety se strukturou dokáží viditelnost drobných nerovností potlačit.
Nerovnosti tam kde byly lišty, lze srovnat tmelem a vybrousit (např. polyesterový dvousložkový tmel) téměř do ztracena, ale pozor - v místech, kde je viditelný polystyren může ten tmel taky ten polystyren naleptat, takže bych doporučil nejdříve chování tmelu k polystyrenu odzkoušet na nějakém zbytku a pak teprve aplikovat na jádro.
Lepidlo nanášené na zeď sice neznám, ale předpokládám, že to bude něco podobného jako jsou lepidla ve spreji.

mnd®

ronyx: není to sprej.Je to normální prášek rozpustný ve vodě,ale nanáší se rovnou na zeď a ne na tapetu.Tapeta se potom normálně přilepí a vyhladí.

jabraka*
hodnocení

0x

Veškeré nerovnosti panelů včetně spojů a schodů mezi panely lze realizovat levně a rychle normálním lepidlem(flexi na dlažby)Spodek je třeba zbavit všeho až na podklad,pak nanést širokým hladítkem pěkně do ztracena a po zaschnutí dorovnat finální stěrkou.Pokud se vyskytnou ještě nějaké nerovnosti,.sbrousí se brusnou síťkou.Na to je ideální nalepit tapetu Rauhfazer - Pestrukta,Ty vytvoří strukturu hrubší omítky a po zaschnutí se normálně vymalují.Ze stěny je nutno odstranit veškeré kování,lišty a šrouby.

Pokud by byl zájem,tak jsem s radou k dispozici na "Poště".

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]