Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonove koleje s kamennym kobercem

Od: donroxon* odpovědí: 6 změna:

Zdravim vsechny, chci si udelat betonovy vjezd/stani pro auto z betonovych koleji pokrytych vrstvou kameneho koberce.

Jedna kolej 5 m x 50 cm; 100 cm od sebe

Pocitam 10cm sterku(?) na to 15-20cm vrstva betonu. Nejsem si ale jisty s izolaci betonu od okolni zeminy, Samozrejme bych si pral aby tam ten beton vydrzel co nejdele v nezmenene podobe. Je neco na co bych si mel dat extra pozor? Jakekoli rady uvitam.

Betonove koleje s kamennym kobercem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dal bych tam na šířku 2 pruhy zatravňovacích betonových dlaždic. Je to nejméně pracné a nejlevnější řešení.

donroxon*
hodnocení

zatravnovaci dlazdice mi nejsou sympaticke, ale diky za radu.

Když zarostou ty otvory trávou, tak je to docela hezké:-P

prazskejpepik*
hodnocení

0x

osobně bych to udělal v jednom celku. nevím, proč jste si vybral zrovna kamenný koberec pod auto (nepraktické). pod beton je lepší udělat kufr v celku, včetně armatury, než se dělat s nějakými pruhy. vrstva štěrku lépe odvede vodu. vycházel bych z prostoru vyhloubeného min. 30cm. vysypat hrubší drtí, pořádně zhutnit. obvod z beton.obrubníku, dále vysypat drtí, zhutnit a finále Váš arm.beton a kamenný koberec, nebo něco jiného. za mě beton. dlažba, která se dá kdykoliv vyměnit, nebo zatravň. tvárnice. je to můj názor

donroxon*
hodnocení

Kamenny koberec se mi libi a pripada mi jako solidni reseni, ve vyzsi vrstve by pod auto nemel byt problem. Chtel bych spis udelat 2 koleje nez to zalit cele, o praci mi nejde mam na to dost casu, spis me zajmalo jestli, a jak to bude drzet.

doplněno 10.06.17 10:07:

ty betonove obrubniky jsou myslite nezbytne?

prazskejpepik*

obrubníky nemusí být. stačí bednění z prken a vylít betonem. samozřejmě s armaturou. beton držet bude. koberec taky po dodržení postupů. ta betonová kolejnice se eventuálně hne vcelku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]