Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jednu otázku. Bydlíte někdo v posledním patře panelového domu? Jaké máte zkušenosti? Myslím tím jestli tam není v zimě zima a v létě horko? Jak tam topí topení? Jestli tam nezatéká? Jak mi někteří lidé tvrdí, má to výhodu, že vám nikdo nedupe nad hlavou, nepadá nepořádek na balkón. Děkuji.
Před revitalizací byl vždy s bydlícími v posledním patře velký problém.Zatékání stropem i spárami mezi panely,a v zimě vlhnutí koutů u stropu.
To vše zmizelo po zateplení střechy,což znamenalo jednak oprava hydroizolací a pak 25 cm polystyrenu na střešní plášť.Dnes v těchto bytech klesla spotřeba topení až o dvě třetiny.
JABRAKA
Pokud máte bydlet v posledním patře panelového domu, doporučuji jeho návštěvu po dešti, tím zjistíte, zda tam nezatéká? Bydlím v posledním patře "za výtahem" od r. 1968 a jediné dva problémy se vyskytly za tu dobu, zatékání do bytu a přespávání bezdomovců (v zimě) na schodech na střechu. První se vyřešil novou střechou a druhý mříží před schody. Polohu bytu máme jih a sever, v zimě skoro netopíme a v létě se díky větrákům na lustrech žije super. Na sousedy si musíte stejně zvyknout, sice nám nikdo nedupe nad hlavou, ale pod náma každý pátek večer grilují.
Manželovi rodiče bydleli v 7. patře 5 let - již prý nikdy více.
Bude hodně záležet na kvalitě domu, na tom zda je udělané zateplení pláště domu i střechy- pokud ne, bude tam v létě vedro od rozpáleného plechu na střeše. Také si dejte pozor na umístění výtahové šachty kvůli hluku motoru. Každý týden v neděli navečer nízký tlak vody - po návratu z víkendu se celej panelák sprchuje a pere. V zimě blbej tlak topení.
Největší problém v bytovém domě bývá vždy se sousedy.Kázeň a ohleduplnost je nutná,to některým lidem připomíná definici totality.Ale demokracie končí tam,kde začínají práva dalšího člověkaNěkdo si myslí,že pokud přinese do domu na svých materiálech obtížný hmyz,je to jen jeho věc.Ostatní si ho musí vyhubit sami.
JABRAKA
Ještě mě zajímá jestli nejsou problémy s výtahem? Jestli nejsou časté poruchy? Nebo jestli nezůstává často někde otevřený. Do osmého patra bych po schodech nevylezla. Možná mám divné otázky, ale nikdy jsem v paneláku nebydlela.
U nás je v sedmém patře průchod mezi vchody, takže v případě problémů s výtahem, jdeme do desátého patra "jen" patra tři. V dnešní době opraví výtah do 24 hodin, vyjma víkendu. Výtah máme po generální opravě, aby vyhovoval soudruhům z EU (je o pár cm menší) a oprav je minimum, cca dvě až tři do roka. Zajímejte se u výtahu, kdy měl generálku kvůli EU a můžete nahlédnout do servisní knihy výtahu, zda dělají měsíční kontroly atd. Nedovírání dveří u výtahu se objeví také párkrát do roka, záleží na typu výtahových dveří, vše si můžete vyzkoušet a prohlédnout, při vaší návštěvě, kde máte bydlet.
Rozhodně nedoporučuji. Panelák obecně již nesplnlňuje současné standardy bydlení, nikde, natož v 8. podlaží... A ať je ten výtah jakýkoli, vsadil bych se, že minimálně jednou za čas, dejme tomu dvakrát ročně, bude nefunkční. Nemluvě o možnosti jeho zaseknutí.
3 roky v posledním 13. patře. Ani jednou jsem to nešel pěšky. Žádné problémy. Nikoho neslyším. Pohoda. Jediný problém vidím v tom, že jdu ven na procházku se slunečními brýlemi a jak sjedu dolu, zjistím, že už slunce dole dávno nesvítí!
Dobrý den,
bydlím v 8. patře pod střechou a často slyšíme duté rány směrem ze střechy. Nemáte někdo s tímto zkušenost?
S pozdravem
Martin
Nemůže to být tím, že se teplem rozpíná nějaký materiál jinak, než ostatní. Lupe to a v nějakém prostředí rezonuje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.