Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení v panelovém domě

Od: lada48® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, mám jednu otázku. Bydlíte někdo v posledním patře panelového domu? Jaké máte zkušenosti? Myslím tím jestli tam není v zimě zima a v létě horko? Jak tam topí topení? Jestli tam nezatéká? Jak mi někteří lidé tvrdí, má to výhodu, že vám nikdo nedupe nad hlavou, nepadá nepořádek na balkón. Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Před revitalizací byl vždy s bydlícími v posledním patře velký problém.Zatékání stropem i spárami mezi panely,a v zimě vlhnutí koutů u stropu.

To vše zmizelo po zateplení střechy,což znamenalo jednak oprava hydroizolací a pak 25 cm polystyrenu na střešní plášť.Dnes v těchto bytech klesla spotřeba topení až o dvě třetiny.

JABRAKA

Ano, pokud je dům zateplen a tak, je bydlení v nejvyšším patře fajn. Znala jsem paní, která si celá léta stěžovala, že jí do posledního patra nedojde v zimě teplo, dokonce se chtěla odstěhovat a loni po revizalizaci domu si to nemůže vynachválit.

iv®
hodnocení

2x
Bydlela jsem dva roky. Sluníčko mi šlo celý den do oken. Tepleji tam je,ale přes leto poslouzily dobre zaluzky . V zimě jsem usetrila na topeni. Tak jak píšete klid..sousedi vám neskacou nad hlavou...i pes byl klidný. .nikdo necoural kolem dveří. Panelak byl po zateplení takže o nějakém zatekani nemůže být řeč.

hodnocení

1x

Pokud máte bydlet v posledním patře panelového domu, doporučuji jeho návštěvu po dešti, tím zjistíte, zda tam nezatéká? Bydlím v posledním patře "za výtahem" od r. 1968 a jediné dva problémy se vyskytly za tu dobu, zatékání do bytu a přespávání bezdomovců (v zimě) na schodech na střechu. První se vyřešil novou střechou a druhý mříží před schody. Polohu bytu máme jih a sever, v zimě skoro netopíme a v létě se díky větrákům na lustrech žije super. Na sousedy si musíte stejně zvyknout, sice nám nikdo nedupe nad hlavou, ale pod náma každý pátek večer grilují.

hodnocení

1x

Já jsem bydlela několik roků pod střechou paneláku. Navíc, s okny jedním směrem. Na jih! *plac*Už nikdy více! Bylo to peklo. Nešel udělat ani průvan. Zatékalo tam kolem větrací šachty.

olan
hodnocení

1x

Za mě: pod střechou již nikdy a nikde.

hodnocení

1x

Manželovi rodiče bydleli v 7. patře 5 let - již prý nikdy více.

Bude hodně záležet na kvalitě domu, na tom zda je udělané zateplení pláště domu i střechy- pokud ne, bude tam v létě vedro od rozpáleného plechu na střeše. Také si dejte pozor na umístění výtahové šachty kvůli hluku motoru. Každý týden v neděli navečer nízký tlak vody - po návratu z víkendu se celej panelák sprchuje a pere. V zimě blbej tlak topení.

jabraka*
hodnocení

1x

Největší problém v bytovém domě bývá vždy se sousedy.Kázeň a ohleduplnost je nutná,to některým lidem připomíná definici totality.Ale demokracie končí tam,kde začínají práva dalšího člověkaNěkdo si myslí,že pokud přinese do domu na svých materiálech obtížný hmyz,je to jen jeho věc.Ostatní si ho musí vyhubit sami.

JABRAKA

hodnocení

Ještě mě zajímá jestli nejsou problémy s výtahem? Jestli nejsou časté poruchy? Nebo jestli nezůstává často někde otevřený. Do osmého patra bych po schodech nevylezla. Možná mám divné otázky, ale nikdy jsem v paneláku nebydlela.

U nás je v sedmém patře průchod mezi vchody, takže v případě problémů s výtahem, jdeme do desátého patra "jen" patra tři. V dnešní době opraví výtah do 24 hodin, vyjma víkendu. Výtah máme po generální opravě, aby vyhovoval soudruhům z EU (je o pár cm menší) a oprav je minimum, cca dvě až tři do roka. Zajímejte se u výtahu, kdy měl generálku kvůli EU a můžete nahlédnout do servisní knihy výtahu, zda dělají měsíční kontroly atd. Nedovírání dveří u výtahu se objeví také párkrát do roka, záleží na typu výtahových dveří, vše si můžete vyzkoušet a prohlédnout, při vaší návštěvě, kde máte bydlet.

jabraka*

Vyšla směrnice o stavu výtahů.V našem domě bylo nutno výtah v rámci revitalizace vyměnit,starý už nevyhověl novým předpisům.Tady je spolehlivost výtečná.

JABRAKA

lll*
hodnocení

0x

Rozhodně nedoporučuji. Panelák obecně již nesplnlňuje současné standardy bydlení, nikde, natož v 8. podlaží... A ať je ten výtah jakýkoli, vsadil bych se, že minimálně jednou za čas, dejme tomu dvakrát ročně, bude nefunkční. Nemluvě o možnosti jeho zaseknutí.

A ty dnešní betonové bunkry polepené pračím zobem standardy splňují?

Je vidět, že bydlíte asi pod mostem, jinak takové pohádky tady nemůžete psát. Současné standarty jsou lidem fuk, hlavně když mají kde bydlet. Paneláky jsou po celém světě a i u nás je stále kupují mladí lidé, jinak by bydleli s vámi pod mostem.

hodnocení

0x

3 roky v posledním 13. patře. Ani jednou jsem to nešel pěšky. Žádné problémy. Nikoho neslyším. Pohoda. Jediný problém vidím v tom, že jdu ven na procházku se slunečními brýlemi a jak sjedu dolu, zjistím, že už slunce dole dávno nesvítí!

No, u nás jsme měli původní výtah mimo provoz asi dva dny za 25 let. Teď máme nový, dle euronorem, švýcarský. Ten měl hned na začátku týden. Ale znamenalo to jen jít k výtahu do vedlejšího vchodu.

Ale nejvyšší patro bych neměnil. Vidím na Ještěd, Krkonoše, Vltavu, Hradčany, Říp, Brdy, ..

pesa
hodnocení

0x

Dobrý den,

bydlím v 8. patře pod střechou a často slyšíme duté rány směrem ze střechy. Nemáte někdo s tímto zkušenost?

S pozdravem

Martin

Nemůže to být tím, že se teplem rozpíná nějaký materiál jinak, než ostatní. Lupe to a v nějakém prostředí rezonuje?

pesa
Je to dost možné. Myslíte, ze je nějaké řešení?

Řešení je vždycky - jenže nejdřív musíte najít příčinu. Co se pro začátek na tu střechu dojít podívat?

still10k*
hodnocení

0x

Pozor na to jak je zabezpečený průchod z chodby na střechu, aby vás nevykradli přes vrch (stalo se o pár domů dál od nás). U nás máme na střeše BTSky, takže je to zabezpečené dobře.

diesel3*
hodnocení

0x
V paneláku už za nic na světě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]