Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím,
opět si říkám, že si udělám radost, když už se mi ten Lidl tak nabízí. Mají tam v akci mimo jiné (ponornou) okružní pilu s vodicí lištou a elektrickou sponkovačku. Mám doma klasickýho "maffla", samozřejmě ne originál. Je od BOSCHe. A říkám si, že v rámci přirozenýho vývoje bych si mohl pořídit i něco novějšího. To, že je ta pila v Lidlu ponorná, je fajn, ale hlavně se mi líbí, že má tu vodicí lištu (resp. dvě 70 cm, který se dají spojit). Máte někdo s tímhle zkušenosti? Mám na mysli přesnost řezu, vzhledem k tomu, že se ty dvě lišty spojují a taky jestli se v tom spoji nemůže pila zasekávat. Nejvíc se mi líbí tohle řešení od Festoolu, ale už se mi tak moc nelíbí jeho cena.
A k té sponkovačce, je dostačujicí, když je elektrická? Asi se nemůže srovnávat s pneumatickou, ale na víceméně kutilský použití by stačit mohla, ne? Co vy na to?
Když se Vám pila líbí a užijete to, tak si ji kupte. Určitě Vám prospěje víc než 25 krabiček cigaret a udělá větší radost než nové letní šatičky pro manželku.
Sponkovačka pro hobby použití určitě stačí. Opravoval jsem s ní folii na střeše a proti ruční je to nebe a dudy. Kromě toho jsem s ní opravovoval křesla, ale hlavně drátkoval vatu ve 120m2 podkroví ... a od té doby ji miluju.
též jsem se po ní poohlížel, ale nakonec ji neberu..mám mafla od Black and Deckera...a když potřebuju přesný rovný řez tak buď je tam ta tyčinka která se připevní k pile (cca 15-20cm) a když potřebuju delší rozměr nebo jiný tak si vezmu 2,5m vodováhu (lať) a tu pomocí svěrek připevním k podkladu a řežu podle toho...jiný funkce ta pila stejne nemá.. (max 45°naklopení)
Já vím, že je to v podstatě jen rozežranost, ale já jsem prostě na nářadí úchyl a chci si ho trochu zmodernizovat. A nebojím se, že bych to nevyužil.
modernizovat..co na tom chcete modernizovat...ta samotná lať co je k té pile sá koupit za 400,- cca ..jinak ty pily jsou stejné.
Tak lišta se dá koupit, což o to. Ale pochopitelně tam nebude pasovat pila, a abych si dělal nějaký přípravky, do kterých budu nasazovat pilu, aby to vůbec bylo použitelný, to už je opak modernizace. Já jsem rád, že už je pryč doba, kdy si lidi dělali podomácku svářečky a cirkuly, protože to bylo nedostupný. Samozřejmě, když to povedu ad absurdum, tak můžu tvrdit, že je vlastně zbytečný si kupovat i nářadí, když si všechno můžu koupit hotový věci. Tohodle zase zastáncem nejsem. Rád si něco vyrobím sám, ale jde mi o to si tu práci ulehčit a ne zbytečně zesložitit tím, že nejdřív budu muset složitě dělat nějaký fungly, a pak to ještě sestavovat. Ale to je asi věc názorů.
Muze mi prosim nekdo vysvetlit, co mysli autor tim ze je tato pila ponorna?
Predem dekuji za odpoved.
Aha, tak nemam asi fantazii
Rikam si: je to na elektriku, voda nikde, kam to tedy ponorit?
pilovy kotouc je nad materialem, dojedete si na misto, kde chcete zariznout a na pilu zatlacite a az potom ze ponori do materialu. Klasicky mafl ma kotouc vzdy pod vodici listou
ona technicky vzato je ponorná každá...i běžnej list do ruční pily...protože se ponoří do dřeva..
To tedy není. Klasická okružní pila se nastaví na určitou hloubku řezu a není uvažováno, že by se tato V PRŮBĚHU ŘEZU měnila. Tudíž nelze vyříznout např. otvor na dřez v ploše kuchyňské pracovní desky.
U ponorné pily se nastaví požadovaná hloubka řezu, a poté člověk může (obdobně jako např. s horní frézkou), na vybraném místě pilu "ponořit" do řezu (odtud název), a rovněž také "vynořit". Lze tedy provést např. výřez na dřez v pracovní desce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.