Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dělám rekonstrukci baráčku a nevím kolik materiálu bude zapotřebí
Jední se cca o 80m2 omítek a 35m2 stropu.
Kolik pytlu cementu po 25Kg, kolik vápna a kolik písku budu potřebovat na sstěny a kolik na strop?
Stěny bud ezapotřebí házet cca 1,5 až 2 cm, u stropu nemám tušení kmolik se háže.
Byl tam rákosovej strop, ted budu házet na rabicku.
Děkuju za pomoc a radu.
To se fakt těžko odhaduje. Záleží na tom, jak máte křivý podklad. Na průměrně 2cm vrstvu potřebujete dvojnásobek než na 1cm (kupodivu ) Na stropy v jedné vrstvě nahodíte max tak 1,5cm, pak to bude padat.
Já jsem si nahazoval 130m2 miako stropů - bohužel byly od firmy špatně podepřené, a proto křivé, takže jsem u obýváku místy házel 0,5cm a někde i 4cm. Taky jsem řešil, jak míchat omítky, hledal poměry, řešil hašení vápna, a pak mi někdo doporučil pytlovaný namíchaný Multibat. Nechal jsem navézt asi 5 kubíků písku (malťáku), který s dopravou vycházel asi o 1/3 dráž než 2m3 s tím, že zbytek nechám dětem na pískoviště - BTW to jsou bábovičky z malťáku!
Multibat multibat.cz/... je namíchaná směs, která nahradí vápno i cement a cenově vychází na podobné peníze. Dokupoval jsem ho průběžně, vždycky jsem pár pytlů hodil do kufru. Trvanlivost to má asi rok narozdíl od cementu, který každým dnem degraduje a jehož vlastnosti jsou už po čtvrt roce úplně jinde. Navíc Vám do toho může něco přijít a vy se budete zbytečně honit, abyste zpracoval navezené zásoby. Mulitibat jsem doporučil řadě známých a zatím byli všichni nadšeni.
Omlouvám se, že neodpovím přesně na Váš dotaz, ale zvažte místo nahazování stropu omítkou sádrokartonový podhled nebo suché omítání sádrokartonem, kdy desky na stěnu nebo strop nalepíte. Nahazování stropu je práce za trest! Sádrokarton nalepíte pěnou nebo cementovým lepidlem, zatmelíte a máte hotovo!
@stavebniczech: Omlouvám se, neměla to být reakce na Váš komentář, ale na tazatele.
to snad ani nemá cenu počítat...také si opravuji barák,dělám to tak,že se stavím ve stavebninách a koupím si čtvrt kubíku písku. to oni neumí odhadnout a naloží vždy téměř půl. k tomu koupím čtyři pytle unimalty,to vše vyjde na pět stovek. když matroš dojde,prostě koupím další...a ted se zase rozjede diskuse na téma "unimalta"
no,stavebniczech má stejný názor,jako já. pokud tedy multibat je to samé,co unimalta... jen ještě jedna věc - do této omítky hřebík fakt nezatlučete... všechno vrtat a na hmoždiny...
Jo, fakt kupovat postupně, zase to tolik nestojí a když jsou pytle po 25 kg, to je úplná pohoda. My jsme kdysi taky spravovali barák, manžel si dělal všechno sám, auto jsme neměli, jezdil do stavebnin s dvoukolákem a tak jednou, když měl možnost, aby známý nám vzal něco autem, tak nakoupil více cementu. Tenkrát byly pytle jen po 50 kg, hrůza. No a jak to dopadlo? Tenkrát přišla zima brzy, nestihlo se to, jak mělo a asi 5 pytlů cementu nám do jara úplně ztvrdlo a muselo se to vyhodit. Tenkrát jsme počítali každou korunu a byli jsme z toho moc smutní.
Dokonce bych při rekonstrukci uvážil,zda omítky nestačí jen opravit.Při rekonstrukcích panelákových bytů vidím,že se lidé zbavují omítek až na podklad s vynaložením obtížné práce a nepořádku a přitom s polovičními náklady stačí jen povrchy stěn opravit.Dokonce jsou i jiné možnosti úprav,které nevyžadují takovou pracnost.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.