Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace laku dveří - odstoupení od smlouvy?

Od: jita* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den já jsem se chtěla zeptat mame eurookna a k tomu jsme si nechali udělat i vchodové dveře hned po namontování jsme si všimli že na dveřích jsou vovorovné čáry jako když by jin stekla barva je to jen na 1 polovině dveří. Dveře si odvezli ale zarazilo nás že hned druhý den jsme je měli zpátky no a samozřejmě nám ty fleky vylezli po měsíci znova tudíž 2reklamace. CHci se zeptat při třetí reklamaci můžu žádat vrácení peněz? je to tak i u takového výrobku? díky za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x

No, byly ty dveře na zakázku? Pokud ano a bylo to na smlouvu o dílo dle obč. zák. , pak:

§ 648

(1) Jde-li o vadu, kterou lze odstranit, je objednatel oprávněn požadovat bezplatné odstranění vady. Zhotovitel je
povinen odstranit vadu bez zbytečného odkladu.
(2) Jde-li o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být podle objednávky řádně užívána jako věc bez vady, má objednatel právo na zrušení smlouvy. Totéž právo mu přísluší u vad odstranitelných, jestliže pro opětovné vyskytnutí vady po opravě nebo pro větší počet vad nemůže věc řádně užívat. Jde-li o vadu neodstranitelnou, která však nebrání řádnému užívání věci podle objednávky, má objednatel právo na přiměřenou slevu.

No o já bych řekla, že to bude ten případ podle poslední věty.

perda*
hodnocení

0x

Ano, již při výskytu třetí stejné závady máte nárok na odstoupení od smlouvy.

technikjirik*
hodnocení

0x

Ano i těchto výrobků je reklační řád v tomto smyslu vrácení peněz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]