Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Recyklace skla - sklo opatřené nátěrem

Od: postcd® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, rozbité stínítko u stolní lampy, je z čirého skla ale z výroby je na tom z jedné strany jakýsi bílý nátěr. Teď jsou to střepy. Nevím jestli to mohu dát do kontejneru na sklo kvůli tomu nátěru a nebo kam jinam. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klidně to dej do skla. Jednak ten nátěr nemusí vadit a jednak se to sklo stejně ještě kontroluje, protože lidi jsou schopní tam vyhodit leccos. Na vlastní oči jsem viděl mladou ženskou, která do papíru vyhodila igelitku se směsným domácím odpadem.

kepler*
hodnocení

0x

Do příslušného kontejneru lze vyhodit. Automatické recyklační linky dokážou rozpoznat a vyseparovat co je vhodné a co ne.

mnd®
hodnocení

0x

Je to úplně jedno.Přijede auto s jedním kontejnerem a nasype bílé a barevné dohromady.Koukám na to každých čtrnáct dnů jak se to dělá.Dokonce to tady už někdo v starších příspěcích vysvětloval,,že v bílém skle nesmí být ani kousek barevného - pak by se znehodnotila celá ,,várka,,.Hledat to nebudu,ale někde to tady je.Ono je pěkný,že ty krásný velký zelený ,,popelnice,, mají zvlášť okýnko na bílé a barevné sklo,když to potom řidič nasype stejně dohromady na jednu hromadu a lidi stojí a neví co a jaké sklo kam hodit.

dusger*

Nemůžeme vědět, co přesně vidíš, třeba jsou ti chlapi opravdu lajdáci. Spíš ale nevíš, že uvnitř kontejneru je přepážka a řidič sype čiré sklo do přední komory a barevné dozadu. Při dalším vývozu si pořádně všímej a třeba vylez na strom či střechu paneláku, ať to vidíš pěkně seshora. - Takové střepy bych hodil do barevného, protože do druhého patří čisté čiré.

Jen šílenec by použil odpad jako surovinu pro bezbarvé sklo.

mnd®

Dusgere na strom si vylezte sám.

Jelikož bydlím v pátém patře,tak nemusím lozit na strom a vidím jaký ten kontejner je.Bez přepážek.

Dusgere - nejsem Váš brácha ani matka,tak mi prosím netykejte a chovejte se slušně k jiným lidem.

sebod*

dusger. Jelikož oba moji vnuci ve svých pěti letech chtějí být popeláři a kontejneráři (*smich*), tak výsyp kontejnerů je u nás pod drobnohledem. A "nikdo" má pravdu. Sype se to do jednoho kontejneru, na jednu jedinou hromadu.

Po léta letoucí se v Praze na jednu hromadu sypal všechen tříděný odpad. Dnes se oddělí, co jde spálit ..

hodnocení

Možná jak který závod na třídění skla, ale zde je třeba vidět, že kontejnery jsou i dělené: img18.rajce.idnes.cz/...

shakul
hodnocení

0x

dnes s dá sklo roztřídit se 100% výsledkem

a dočistit třeba jak v ukázce

mnd®

*palec* kráný důkaz toho,že je zbytečné třídit sklo barevné/bílé a přemýšlet kam kterou láhev nebo sklo vhodit.

sebod*

sakra. kluci, mně nejde zvuk *zed*. JAK se to sklo třídí podle barvy? Na základě čeho?

Kamera na to kouká na bílém pozadí, trysky to za letu sfukují nebo nechají letět. Technicky to není problém. Ale aby to bylo ekonomické, to zas jo.

sebod*

to mi právě nejde do hlavy...ta ekonomika. Ale holt to mají vymyšlené. Stejně- linka na staré sklo a je to tehnický zázrak :-D. Aspoň pro mě ano. Včetně toho pracovníka, co tam ručně přebírá odpad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]