Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mostek přes koryto vydlážděne betonem

Od: neon* odpovědí: 7 změna:

Za komunismu nám přes pozemek udělali takový kanál, který je celý vyvložkovaný 14cm silnýma vegetačníma betonovýma tvárnicema. A já si myslel, jak je při dělání nového mostku vyrvu a udělám výkop do 40 cm, abych vytvořil základy pro boční stěny mostku.

Ale tvárnice jsou nakonec přibetonované k zemi, takže je nevyrvu. Jak byste prosím mostek dělali? Daly by se ty boční stěny stabilně betonovat k takovému podkladu?

Děkuji

Mostek přes koryto vydlážděne betonem
Mostek přes koryto vydlážděne betonem #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Nevím, kolik vody tam teče, ale není jednodušší tam dát betonovou troubu (nebo třeba dvě menší vedle sebe) a tu obsypat/zabetonovat?

neon*
hodnocení

Roky tam neteče žádná voda. Je to celé přežitek z komunismu, když asi nebyly takové sucha a někdy tam něco sletělo z louky. Teď je to zarostlé vysokou trávou a stromama.

A já tam klidně dám trouby, ale jak zajistím, aby ten obsypový materiál nevytékal bokem? Řeším právě, jak uchytit boční držné stěny k tomu podloží co tam teď je.

rv*

Bednění z prken? Beton není tekutý jak voda.

neon*
hodnocení

A s tím podkladem se to v pohodě spojí? S tím právě nemám zkušenost. Vím jen, že se doporučuje vykopat třeba 40 cm do země a vylít betonem, se šutrama a na to začít zdít zeď.

neon*
hodnocení

Nikoho vás prosím nenapadá, jak vyzdít boční stěny mostku na takovém základu (betonové tvárnice)?

paw*
hodnocení

0x
Za tema tvaenicema normalne vykopat zaklad a na tom stavet.

neon*
hodnocení

řepracoval jsem otázku. Stává se z toho obecná, na kterou jsem nenašel na internetu odpověď:

Jak vybetonovat mostek. Nechám bagrem vyrýpat ze země ty zatravňovací tvárnice.

Pak bych tam položil na dno (pro případy nečekané vody) betonové roury. A jde mi o toto. Když bych chtěl udělat dvě boční stěny mostku (mezi které pak vysypu zeminu, kameny). Tak mohu udělat šalování kolem té roury a celé to vylít betonem? Asi bych teda zakopl 40cm do země. Celé bych to v jednom kuse vylil a měl bych boční zeď. Je to rozumná úvaha? Musím to nějak armovat, nebo se nic hrozného nestane, když to vyliju čistým betonem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]