Nejste přihlášen/a.
Za komunismu nám přes pozemek udělali takový kanál, který je celý vyvložkovaný 14cm silnýma vegetačníma betonovýma tvárnicema. A já si myslel, jak je při dělání nového mostku vyrvu a udělám výkop do 40 cm, abych vytvořil základy pro boční stěny mostku.
Ale tvárnice jsou nakonec přibetonované k zemi, takže je nevyrvu. Jak byste prosím mostek dělali? Daly by se ty boční stěny stabilně betonovat k takovému podkladu?
Děkuji
Nevím, kolik vody tam teče, ale není jednodušší tam dát betonovou troubu (nebo třeba dvě menší vedle sebe) a tu obsypat/zabetonovat?
Roky tam neteče žádná voda. Je to celé přežitek z komunismu, když asi nebyly takové sucha a někdy tam něco sletělo z louky. Teď je to zarostlé vysokou trávou a stromama.
A já tam klidně dám trouby, ale jak zajistím, aby ten obsypový materiál nevytékal bokem? Řeším právě, jak uchytit boční držné stěny k tomu podloží co tam teď je.
řepracoval jsem otázku. Stává se z toho obecná, na kterou jsem nenašel na internetu odpověď:
Jak vybetonovat mostek. Nechám bagrem vyrýpat ze země ty zatravňovací tvárnice.
Pak bych tam položil na dno (pro případy nečekané vody) betonové roury. A jde mi o toto. Když bych chtěl udělat dvě boční stěny mostku (mezi které pak vysypu zeminu, kameny). Tak mohu udělat šalování kolem té roury a celé to vylít betonem? Asi bych teda zakopl 40cm do země. Celé bych to v jednom kuse vylil a měl bych boční zeď. Je to rozumná úvaha? Musím to nějak armovat, nebo se nic hrozného nestane, když to vyliju čistým betonem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.