Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
onehdy jsem viděl tuším v nějakém dokumentu nebo filmu z Indie jedno z chudších jídel a zajímalo mě, jak se dělá. Spočívalo v rýži uvařené tak, aby se z ní daly dělat hroudy v ruce a ty se namačovaly do nějaké omáčky. Žádné maso ani zelenina, jen tohle. Jasně že můžu experimentovat a udělat prostě něco,, jako kořeněnou vodu, ale to bude zaprvé nejspíš špatně a zadruhé to prostě nebude dobře chutnat. Kdo zná, ať odpoví!
Ta omáčka mohlo být čatní/ý, které je v indické kuchyni tradiční dochucovadlo. Je jich mnoho druhů podle toho, z čeho je udělané. Dělá se hlavně ze zeleniny, ale i z ovoce. Originál jsem měl možnost několikrát jíst v roce 1967 přímo v Indii, kde byl otec na montáži. Receptů je mnoho na netu, stačí hledat a vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.