Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepovolená stavba

Od: karelmandak odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jaký je teoretický postih pro člověka (souseda) co má načerno postavenou pergolu, s betonovým základem, bez ohlášení/povolení sousedům/od sousedů, v blízkosti sousedního pozemku blíže než zákon dovoluje min. vzdálenost a hlášenou jako přístřešek na dřevo s tím že skutečné rozměry jsou větší než byly hlášeny a celkově se jedná o černou stavbu?

Už mě soused nebaví.

Děkuji

Karel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pergola
hodnocení

1x

Na něco povolení má, asi na přístřešek, takže až tak na černo to není. Soused je mstivý, nechovejte se tak jak on. Vůbec nepíšete proč vám stavba vadí. Omezuje vás touto stavbou? Nebo jen chcete bonzovat?

Jak píše rádce výše, soused se časem dozví, kdo byl udavačem. Nechtěl bych být ve vaší kůži a do smrti mít ne/právem naštvaného souseda. A nebo udejte jej, jistě nemá vše v pořádku, vy budete mít radost, ale v tomto případě se inhed odstěhujte.

tc

buďte rád, že se jedná jen o přístřešek. Taky by tam mohl postavit chlívek na prasata a to by teprve bylo na pos...ní.

hodnocení

0x

Oznámit na Stavební úřad, který provede šetření a případně zahájí řízení o odstranění stavby. Jestli jde opravdu o černou stavbu, pak nejtvrdší postih je rozhodnutí o odstranění stavby a případně celkem tučná pokuta až do výše 200.000,- Kč.

doplněno 01.06.17 15:05:

Můžete dokonce i anonymně poslat podnět, měli by se tím zabývat. Ale soused se stejně dovtípí, odkud vítr fouká.

doplněno 02.06.17 14:52:

Nebudu tady polemizovat, stačí si přečíst Stavební zákon a bude jasné, co je a co není černá stavba.

Jinak co se týká vztahů se sousedem, je to jen a jen na vás, jak se zachováte, ale já bych si také nenechal s.át na hlavu*bum*

karelmandak
hodnocení

Je potřeba podat nějaký papírový podnět s údaji, Vím že ten člověk je velmi mstivý tak zda potřebují i mé údaje.
Nebo zda mohu žádat o dodržení anonymity.

janm*

Zdravím

Tak pokud je soused velmi mstivý tak dle mně časem stejně příjde na to kdo ho nahlásil, neboť někteří lidé jsou schopni neúnavně slídit po příčině, navíc pro "pomstu" nepotřebuje nezvratné důkazy stačí jen indicie domněnky apod.

doplněno 02.06.17 12:46:

Ano, chápu případy kdy mi soused permanentně "stíní" "hlučí" otravuje kouřem světlem, ruší noční klid apod. Ale jinak mám jednu osobní zásadu a ta zní : Co je za plotem, souseda či veřejné mně absolutně nezajímá, hledím si zásadně svého, čili cokoliv mně přímo nijak neomezuje neohrožuje apod. neřeším, je mi jedno jestli má soused povolení na kurník či pergolu nebo dřevník, je mi jedno jakou barvou si natřel barák, je mi jedno zda ze svého okna hledí na můj pozemek, je mi jedno co si dělá na svém pozemku, ať je dobrý nebo špatný, nejlepší je si zásadně hledět svého. Jinými slovy zajímá mně vše na mém pozemku "po plotek" s dalším pozemkem nebo prostranstvím. A pokud mám pocit že by nějaké činnosti či věci mohli sousedovi vadit pak jdu a osobně se ho na to zeptám, na základě jeho námitek pak volím odpovídající řešení a ještě se mi nestalo že by s takovým přístupem nebyl někdo spokojen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]