Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dovoz vody do bazénu

Od: lucky* odpovědí: 26 změna:

Zdravím, nevíte, kdo by mi mohl dovézt vodu do bazénu? Potřebuju 3 kubíky. Volala jsem do Technických služeb a tam mě poslali do háje.

Asi bych měla dodat, že bydlím v Pardubicích.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Služby města Pardubic a.s., zde smp-pce.cz/...

doplněno 30.05.17 10:12:

Do těch služeb nevolejte, formulář na požadavek napuštění bazénu resp dovoz vody do bazénu je přímo na stránce smp z mého odkazu;)

Nějaká telefonistka ví prd, co vůbec poskytují za služby.

lucky*
hodnocení

Mluvila jsem přímo s dispečerem rozvozu, ale děkuji za radu, zkusím jim to poslat přes ten formulář.

tondac*
hodnocení

2x

Proč potřebujete dovoz vody do bazénu? To na místě nemáte dostupný vodovod?

Pokud se nepletu, tak 3 kubíky z vodovodu i se stočným vyjdou na cca 300 a za ty peníze tu cisternu nikdo nebude ochotný ani nastartovat.

lucky*
hodnocení

Když to natočím z vodovodu stojí to cca 3.500,- Sice to není pálka, ale zase se to rychleji natočí.

Naproti tomu, ten dispečer říkal, že od nich by to bylo za 1.500,-, což je celkem rozdíl a proč utratit víc, navíc je to prý ekologičtější.

Co to? Tři kubíky vody za tři a půl tisíce? Nevěřím, ne a ne a ne.
lucky*
hodnocení

Tady je cena vodného + stočného 78,78 Kč za litr. Je pravda, že mi počty moc nejdou, ale jak tady někdo psal 300,- za 3 kubíky to určitě nebude.

Ty 3.500,- byl účet z loňska, ale přiznávám, že už si nepamatuju, jestli to byla cena jen za bazén nebo i s běžnou spotřebou.

ben®

Dobrý den, nevěděl jsem, že máte možnost použití městského vodovodu- Ta cena je za 1 m3 (po litrech se neúčtuje nikde), tak Vás napuštění bazénu vyjde finančně stejně jako např. odtok 3 m3 do WC. Jenom pozor - začíná sucho a některá města (obce) zakazují napouštění bazénů z městského vodovodu - jednejte rychle. Zdravím!

doplněno 30.05.17 11:01:

lucky - zapište si stav hlavního vodoměru před napouštěním bazénu a sledujte, že to ukáže zvýšení o zhruba ty 3 m3 + běžná spotřeba v domácnosti.

doplněno 30.05.17 12:22:

lucky - nemáte zač.

lucky*
hodnocení

Děkuji, budu jednat rychle.

doplněno 30.05.17 12:09:

Zkusím to, moc děkuji za Vaše rady :)

sebod*

lucky. Jakpak by vodárny poznaly, JAK jste vodu spotřebovalo. Tedy jestli jste ji nalila do bazénu nebo do sebe? ;) Jak napsal Ben, ta cena není za litr (to by teda opravdu byla pěkně drahá voda *ee*), ale za metr krychlový (1000 litrů). Takže opravdu levněji Vám vodu přivezou možná někteří známí hasiči apod. Jinak natočit z vodovodu.

lucky*
hodnocení

Děkuji, nechám to tedy být a napustím vodu z kohoutku *palec*

Já napouštím jedině z kohoutku, zrovna právě teď. Sice to trvá skoro dva dny, ale není kam spěchat. Nemám dobrý pocit z cisterny a cenově to o moc jiné není. Máme 3,5 kubíku:)

tomas11*

lucky - to nebude opravdu za litr ta vaše cena ;)

Tak za prvé: cena vodného a stočného se udává za kubík vody a ne za litr vody. (To bys potom mohla zajet do supermarketu a koupit si tři palety balené vody, kde tě litr vyjde třeba na 10korun.

Počty při ceně 100Kč za kubík vody je cena za napuštění vody z domácího vodovodu opravdu 300Kč.

Pokud radnice nedělá problémy s napouštěním bazénů, tak jim prostě oznam, že si chceš napustit bazén a jestli je nějaké období (třeba přes noc) kdy to nebude dělat problémy.

Taky můžeš pomalu pustit vodu přes noc a napustit třeba polovinu bazénu. Přes duhou noc napustíš zbytek.

lucky*
hodnocení

Je pravda, že u té ceny není psáno za jakou měrnou jednotku to je, tak jsem automaticky vzala, že je to za litr.

Cenu jsem si odvodila podle faktury z loňska, kterou jsem měla za dobu, kdy jsem napouštěla bazén a cena byla třikrát vyšší.

Děkuji za objasnění. Je-li tomu tak, tak si tedy napustím bazén z kohoutku.

lucius

Nezlobte se lucky co to tu píšete za blbost! Cena vodného je v Pardubicích od 1.1. 2017 39,30 Kč a stočného 45,10 Kč včetně DPH ale nepočítá se to za litry ale za m3. Takže jeden kubík vody, tedy 1 m3 je 1000 litrů vody.

lucky*
hodnocení

Máte pravdu, jsem se dívala na stránky Jablonného. Omlouvám se všem, co se cítili být cenou dotčeni. Ve skutečnosti je cena jiná, vyšší *hi*

majsterjoe*

Jsem z toho jelen. Vy a nebo já potřebujete ten ledový bazén co nejdříve, aby se ochladila hlava. Neberte to jako urážku. Chce to prostě myslet s chladnou hlavou a určitě se dopočítáte na jiné částky. Dovezená voda nikdy nebude levnější než když si ji napustíte z řádu. Většina měst se jen brání napouštěním bazénu v letních měsících, a proto se raději voda nechává dovážet cisternou. Ale ve vašem případě tohle nestojí za řeč, když i dispečer tohle odmítl.

lucky*
hodnocení

Máte pravdu, zchladit bych občas potřebovala. To víte, poslechnu radu jednoho a od druhého zase úplně opačnou a pak nevím, komu věřit a to mě čílí.

Ještě, že existuje tato poradna, tady si můžu přečíst názory více lidí různých profesí, zkušeností, z různých koutů republiky.

jabraka*

To 78,78 je určitě za m3

JB

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste si zavolat přímo do VaK. Zdravím!

doplněno 30.05.17 09:58:

Tady něco nehraje: smp-pce.cz/...

doplněno 30.05.17 10:09:

lucky - ten pán je špatný obchodník nebo si neumí naplánovat cestu s cisternou např. pro dva bazény v jeden den. A zde má pán "reklamu", jaký je to neobchodník (líná veš).

jedubaba*

Vodohospodářská společnost Benešov nabízí dovoz pitné vody cisternou. Službu lze využít například k napouštění vody do bazénů či studní.

vhs-sro.cz/...

Ostatní to asi budou mít podobně. Je tam i ceník, můžete se podívat, jestli se to vyplatí.

lucky*
hodnocení

Děkuji, ve VaKu jsem byla a ti tuhle službu neposkytují a odkázali mě právě na Technické služby.

lucky*
hodnocení

Re: Tady něco nehraje...

O formuláři jsem nevěděla, ve VaKu mi dali konkrétní telefonní číslo. Volala jsem dnes ráno a pán mi řekl, že kvůli 3 kubíkům nikam nepojede, že kdyby to bylo 9, tak ano, ale kvůli 3 ne.

doplněno 30.05.17 10:22:

"Ben": zřejmě nemá jinou zakázku na naší stranu, ptal se mě i, v kolik hodin by mi to mohl dovézt, ale pak zjistil, kolik vody chci :(

hodnocení

0x

U nás se to dá domluvit na obci, zaplatit a pak to dovezou dobrovolní hasiči.

lucky*
hodnocení

S SDH jsem se chtěla taky domluvit, ale prý je ta jejich cisterna tak špinavá, že by mi to nepomohlo.

lucky*
hodnocení

Děkuji všem za rady, jdu si natočit vodu do bazénu *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]