Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi!
Máme velký problém s naším sousedem. Před pár lety nás obtěžoval přetavbou starého domu na nový, lešení měl na našem pozemku několik let a toho rámusu si nedovedete ani představit, vše jsme tolerovali, protože jsme čekali, že to jednou skončí. Jsme v časti , kde on má vybudovat plot, který by chránil jeho pozemek i náš. My jsme vybudavali i takový plot mezi naším sousedem z druhé strany, nemáme s nimi žádný problém, ještě si tam vysázeli ovocné stromy a vůbec to neřešíme, je nám jasné, že chtějí mít své soukromí a je nám jedno, kdežto tento noný soused oplotil svůj pozemek metr vysokým plotem se širikými mezerami, nemůžeme vypustit psa na zahradu a soused k nám kdykoliv přéskočil bez dovolení. Vysázeli jsme tůjky okolo plotu, aby jsme měli ,nějaké soukromí, on nám už některé stromy otrávil a to nejsou ani metr vysoké. Směje se nám, jsme bezmocní, klidně nám řekne, atˇ si jdeme stěžovat k hygienikovi. V tomto domě žili moji přibůzní snad sedmdesát let. Chtěla bych od někoho poradit, na jaký plot mám nárok na ochranu mého pozemku, nebo jenom malé zahrádky u domku vůči sousedovi, aby chránil můj majetek a moje soukromí a třeba sosedovi nestínil . Děkuji
Standartne se ploty mezi dobrymi sousedy resi tim, ze kazdy oploti pozemek treba jen zleva.
Vysledkem je, ze ma kazdy svuj pozemek oploceny s +- polovicnimi naklady.
Bohuzel toto funguje jen na zaklade dobrych sousedskych vztahu. Pokud nejsou, neni jineho zbyti nez si na hranici sveho pozemnku postavit bytelny plot i vpravo, nejlepe s ostnatym dratem a pustit psa. :D
Zkuste zavolat na stavebni urad kde Vam sdeli jake by mel mit plot maximalni rozmery, jake umisteni a urcite bych ho udelal. Staci pletivo a par zeleznych tyci.
Ja resil tedka taky plot ( www.wiremetal.cz). Nejsem dealer ani zadny prodejce, jen spokojeny zakaznik, meli nejlepsi ceny a dopravu jakehokoli mnozstvi zbozi zdarma az domu.
Za plotem neni potom problem vysadit jeste ty tuje. Plot Vas bude chranit pred vstupem souseda a tuje casem i pred nechtenymi pohledy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.