Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plot

Od: dora* odpovědí: 5 změna:

Ahoj lidi!

Máme velký problém s naším sousedem. Před pár lety nás obtěžoval přetavbou starého domu na nový, lešení měl na našem pozemku několik let a toho rámusu si nedovedete ani představit, vše jsme tolerovali, protože jsme čekali, že to jednou skončí. Jsme v časti , kde on má vybudovat plot, který by chránil jeho pozemek i náš. My jsme vybudavali i takový plot mezi naším sousedem z druhé strany, nemáme s nimi žádný problém, ještě si tam vysázeli ovocné stromy a vůbec to neřešíme, je nám jasné, že chtějí mít své soukromí a je nám jedno, kdežto tento noný soused oplotil svůj pozemek metr vysokým plotem se širikými mezerami, nemůžeme vypustit psa na zahradu a soused k nám kdykoliv přéskočil bez dovolení. Vysázeli jsme tůjky okolo plotu, aby jsme měli ,nějaké soukromí, on nám už některé stromy otrávil a to nejsou ani metr vysoké. Směje se nám, jsme bezmocní, klidně nám řekne, atˇ si jdeme stěžovat k hygienikovi. V tomto domě žili moji přibůzní snad sedmdesát let. Chtěla bych od někoho poradit, na jaký plot mám nárok na ochranu mého pozemku, nebo jenom malé zahrádky u domku vůči sousedovi, aby chránil můj majetek a moje soukromí a třeba sosedovi nestínil . Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x
Dobrý den, nechápu termín ,,na jaký plot mám nárok ,, co to znamená? Vy si představujete, že Vám musí váš soused postavit plot? Postavte si plot na vašem pozemku, jakýkoliv - s přihlédnutím na okolní ploty, aby to tak trochu ladilo, si myslím - a budete mít po problému!

hodnocení

0x

Standartne se ploty mezi dobrymi sousedy resi tim, ze kazdy oploti pozemek treba jen zleva.
Vysledkem je, ze ma kazdy svuj pozemek oploceny s +- polovicnimi naklady.
Bohuzel toto funguje jen na zaklade dobrych sousedskych vztahu. Pokud nejsou, neni jineho zbyti nez si na hranici sveho pozemnku postavit bytelny plot i vpravo, nejlepe s ostnatym dratem a pustit psa. :D

dora*
hodnocení

Ano, u nás to funguje tak, že jsme postavili plot zprava. Zleva bych v tuto chvíli postavila nejraději dvoumetrovou zedˇ, ale vím, že by nás napadli sousedi kvůli stínu, výšce plotu a td. Myslím, že tůjky, které jsme tam vysadili, by jim vůbec vadit neměly, dnes to dělá kde kdo.Bohužel. Když jdu na zahrádku, stále mne pozorují , je to nepříjemné, v plavkách jsem nevyšla leta.Navíc je to velice početná a hlučná rodina, my na ně nejsme zvědaví. Tůje chceme zastřihávat, tak, aby jejich výška byla 180cm. Chránily by jednou naše soukromí i jejich. Zatím ahoj

Zkuste zavolat na stavebni urad kde Vam sdeli jake by mel mit plot maximalni rozmery, jake umisteni a urcite bych ho udelal. Staci pletivo a par zeleznych tyci.
Ja resil tedka taky plot ( www.wiremetal.cz). Nejsem dealer ani zadny prodejce, jen spokojeny zakaznik, meli nejlepsi ceny a dopravu jakehokoli mnozstvi zbozi zdarma az domu.
Za plotem neni potom problem vysadit jeste ty tuje. Plot Vas bude chranit pred vstupem souseda a tuje casem i pred nechtenymi pohledy. ;)

kibiky*
hodnocení

0x
Když k vám přeskakuje bez dovolení,dejte psa na provaz,který bude dlouhý tak akorát k plotu.
A jestli máte pořádného psa tak už k vám nevkročí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]