Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK příčka - jak kotvit profil rákosový strop

Od: nopek odpovědí: 6 změna:

zdravím, v pokoji plánujeme postavit příčku. jak ale řešit strop, když je to strop rákosový? (omítka, rákos a latě které jsou nabité do stropních trámů)

jde mi o CD profily. ke stěnám a podlaze je to v pohodě, tam je přišroubuju, ale ten strop?

do latí se mi to nezdá moc pevné a trámy jdou "na opačnou stranu" - s příčkou jde trám rovnoběžně ale jeho poloha není nad budoucí příčkou

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Rákosový stropy se dávaly na štípaný prkna. Takže ti asi nezbude nic jinýho, než to šroubovat do nich. Osobně bych se toho vůbec nebál.
nopek
hodnocení

kousek stropu jsem odkryl - 20x20cm a je to na střešních latích, ty jsou přitlučené k trámům

Jak jsou ty latě daleko od sebe? Na čem je ten rákos? Jen se volně vznáší ve vzduchu mezi latěmi? To se mi nechce věřit.
rakos

Rákos je hřebíky nastřílený na latě a skrz rákos a latě je nahozený. Sundaval jsem ho v jedné místnosti ze stropu a při demontáži podlahy jsem ho tak viděl i z druhé strany.

hodnocení

0x

Píšeš: příčkou jde trám rovnoběžně ale jeho poloha není nad budoucí příčkou
Tak na nejbližší dva trámy vlevo a vpravo od příčky přišroubuj desky (nebo menší trámky a na tyto příčné trámky jeden podélný trámek, který bude nad budoucí příčkou.

hodnocení

0x

nopku, ještě jsem nezažil, aby to nešlo připevnit ke stropu. Máte tam latě, asi i prkna. Nebo máte jen rošt 20x20cm? I to stačí k upevnění UW.

Píšete o profilech CD, takže jde o přestěnu?

Pak na strop dáte UD. Nevidím žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]