Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouci mi vlezli do krovů na půdě

Od: krovnik odpovědí: 7 změna:

Zdravím, objevil jsem dnes na půdě, že mi nějací malí brouci nalezli do krovů a začali je pomalu pojídat (malé hromádky pod nimi), krovy mají cca 40let a doposud v pohodě, až letos. Poradíte mi čím je ošetřit, nastříkat? Nerad bych, aby je prožrali celé, moc děkuji za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dýmovnice ... dým pronikne i do těch nejmenších spár. Klidne po 14 dnech opakovat a je pokoj.

pasti.cz/...

krovnik
hodnocení

Opravdu to pomůže? Nebude to příliš unikat mězi skřidlama do pryč? A nemůžou se další brouci třeba za měsíc vrátit? Spíše bych dřevo něčím postříkal - napustil, aby to fungovalo několik let... Existuje něco takového?

hodnocení

2x
Natřeš, nastříkáš, napustíš pouze povrch dřeva. Brouček je ovšem hluboko ve dřevě.
V každým případě to je situace na draka. Netušíš, jaký chrobák se ti tam nastěhoval?
krovnik
hodnocení

Zkusím nějakého šmejda najít a nafotit, případně vygooglit koho tam mám a neplatí nájem a ozvu se :)

krovnik
hodnocení

Ještě se zeptám, sirné knoty by pomohly ve velkém množství?

hodnocení

0x

Určitě existují i nátěry a postřiky, můžete vyzkoušet. Jen těch škvír, kde se štětcem ani postřikem nedotknete je milion. A přesně tam jsou brouci schovaní. Nedělal jsem střechu, ale preventivně kurník už několikrát. Účinek 100% Pokud jsou to dřevokazní brouci, tak desetina milimetru, kam se vsákne nátěr nic nezmůže, už jsou hlouběji. Nátěr funguje preventivně.

hodnocení

0x

Jaký rozdíl je oproti dýmovnici k tomu určené? Teda, kromě toho, že jich spotřebujete několik kilogramů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sirné knoty

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]