Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s firmou H+H? na For Archu nás zaujali a přemýšlíme o jejich stavebnim materiálu...tvárnice ... co vy na to?a taky, co je lepší, ytong nebo qpor ...?vim že je qpor levnější, ale co kvalita?
Stačí vám porovnat hodnoty tepelné vodivosti nebo teplných odporů a pak cenu v místě kde stavíte. Moje osobní zkušenost s Qpor není nijak dobrá. Ta nízká cena je vykoupená zase vyššími náklady na omítky a režijní náklady spojené s reklamacemi a likvidací stavebního odpadu kterého bývá z qporu celkem dost vzhlem k lámavosti. (náklady na likvidaci stavebního odpadu uvádím proto, že předpokládám, že každý slušný člověk se odpadu zbavuje předepsaným způsobem.
Projekčně vzato, jde také o součin všech použitých prostředků pro snížení nákladů na energie. Osobně kdybych si ted stavěl tak konzervativně použiji Cihelné bloky. Je to sice dražší, ale mě by to za ten pocit čistoty stálo. Kdybych chtěl mermomocí něco uštřit na nákladech stavby, šel bych do Ytongu. Obojí materiál bych ještě doplnil zateplením z kamenné vlny. Qpor bych ze svých plánů.vynechal úplně.
Jsem senzitívní na čistotu prostředí ve smyslu emisí z použitých materiálů. Proto ne Qpor. A proto s rozpaky Ytong a jednoznačně mi vychází nejlíp Cihelná řada. Ten cenový rozdíl, je ještě pořád snesitelný vzhledem ke kvalitě.
Není to tak dlouho co se to tu řešilo poradte.cz/... kdyby ste k tomu měl ještě nějaký dotaz tak se do toho pustíme
aha, právě jsem si to přečetla (před tim jsem si toho nevšimla)... já jsem uplný laik, tak se řídím zkušenostma ostatních... pořád ještě nejsem přesvědčená co by bylo na stavbu nejlepší použít... než jsem vznesla svůj dotaz, slyšela jsem z mnoha stran o Qporu a samé chvály ... no ale po tom co jsem si přečetla diskuzi, už zase nevim...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.