Nejste přihlášen/a.
Mám hezké sezení mezi dvěma opukovými zdmi (zbytky starého domu). Bohužel spárování se vydroluje a určitě to nechci opravit bílým cementem. Je tam něco mezi pískem a vápnem. Prodává se něco namíchaného s podobnou konstelací? Díky za radu.
Já bych tedy původní pojivo co nejvíc vyškrabal a použil nekterou ze spárovacích hmot search.seznam.cz/...=
V mládí jsem se účastnil záchranných stavebních prací na jedné zřícenině, shodou okolností vystavěné právě z opuky. Pro zachování historického rázu stavby bylo pro jakékoliv použití (spárování i dozdívání) zakázáno používat cement. Vozili jsme pouze nehašené vápno (hasilo se v místě), písek a vodu, z čehož se míchala vápenná malta. Přesné složení nevím, byl jsem na druhém konci procesu.
Ale Vy se ptáte, jsetli se nedá sehnat něco už namíchaného. Doba pokročila, dá.
Nechť se dílo podaří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.