Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voděpropustný podklad pod dlažbu

Od: mopet* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chystám se dělat takové malé venkovní posezení z přírodního kamene a nevím jestli ho mám položit na klasický beton, nebo jestli mám použít specielní voděpropustný.

Co je lepší, když za deště voda proteče přes dlažbu do země, nebo když bude stékat po povrchu? A co v zimě, neodskáčou mi kameny mrazem?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kdybys to položil do pisko-štěrkoveho lože jako se pokládá betonová dlažba tak ti to mrazem neodskáče. U nepravidelných kamenů ale bude problém jak to vyspárovat aby se ti ze spár materiál nevymetal při každém zametání. Takže pro kameny bych asi volil pokládku do betonu.

hodnocení

0x

Také bych volil beton, ono ty spáry stejně za čas zarostou mechem a neproteče přez ně nic.

kepler*
hodnocení

0x

Logicky by byla nevhodnější dlažba, která by pod sebe vodu nepropouštěla a mrazem nic netrhala, To ovšem vyžaduje alespoň minimální spád pro odtékání vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]