Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rádi bychom koupily teplené čerpadlo.. Kotlíková dotace nám k tomu snad pomůže... Chtěl bych vás poprosit o názor.. které čerpadlo na vzduch-voda je podle vás nejlepší...s jakým jste dloudobě spokojený?
Je spousta značek, měl jsem už schůzku s několika výrobci-dodavateli, ale přesvědčit by mě odkázal každý...nerozumím tomu..ale nechceme nic z číny...Hlavně aby to fungovalo dlouho...za ty peníze.. díky za tipy. Pavel
Zdravím, jen vám zmíním zkušenost známého, který chtěl využít státní dotaci na kotel. Když si zjišťoval povinnosti k možné a nejisté výše státního příspěvku, tak kotle od certifikovaných dodavtelů stály násobně víc, než ten, který pořídil za své, něco kolem 30tis a nemusel se mordovat s papírováním a vyhazováním peněz pro orazítkované dodavatele zařízení a prací.
Stát jen utápí další naše milióny v kapsách spřízněných s.r.o. a a.s. .
PS: jestli vám to dopadne, tak si to teplíčko užijte, když už vám na to také přispěju.
Na tak složitou otázku s tak minimálním zadáním vám nikdo kvalifikovaně neodpoví. Vlastně zadání otázky žádné není. Zkuste oslovit více dodavatelů, popsat konkrétní podmínky a určitě vám něco doporučí, včetně ceny. Ptejte se hlavně na zaručené technické parametry: příkon/výkon, návratnost investice, záruky apod.
Taky se o toto zajímám.Mám rd ( 110 m2,starý) ,plast.okna,fasáda zateplená ,15cm polyš. Stropy 40 cm vaty ,momentálně topení plynový kotel + radiátory.Chtěl bych vzduch voda vzhedem k tomu,že mám malou zahrádku. Vím,že účinost země voda je lepší. Taky bych poprosil o názory.Dotace + příspěvek obce by to pokryl skoro celé.Ale zajímalo by mě,jakou firmu ( myslím značku , ne firmu co to montuje )děkuji
Pokud to máte jako koníčka, tak směle do toho. Jinak počítejte s tím, že se jedná o další krám do baráku, který vyžaduje váš čas a vaše finance, aby fungoval. U zatepleného domu vytápěného plynem vyjde tepelné čerpadno pravděpodobně jako nenávratné.
Dotace jsou nenormální stav. Podmínky pro přiznání předem neznámé výše jsou ještě víc nenormální. Místo úspory nákladů přichází pořádně hluboký zásah do peněženek velice drahým zateplováním, výměnou oken atd. Návratnost tepelného čerpadla se tedy při započítání vešjerých nákladů rovná jedné velké nule.
Možná by bylo vhodné, kdyby někdo z majitelů TČ vzduch vzduch mohl podrobněji napsat, jakou spotřebu má TČ při -2 °C pro vytápění místnosti.
Jako doplněk např. k vytápění chodby bez radiátorů o tom uvažuji. Ale nikde jsem se nedopátral skutečné hodinové spotřeby. Na nízký tarif bych zřejmě nedosáhl a ani do budoucna nevěřím, že by se nízký tarif zachoval v současné výši.
Původnímu tazateli: Máme TČ značky Buderus už loňskou zimu jsme s ním topily, původně byl nainstalován kotel kde se topilo dřevem a uhlím. Barák zateplený ale dřevěná okna. Přes léto stále teplá TUV na kterou si TČ vezme do 200Kč nepočítám ostatní spotřebiče jen TČ. A v zimě loni byla docela velká si TČ vzalo srovnatelně jako za uhlí takže jsme loni protopili 17 000Kč tepelným čerpadlem zase uvádím cenu jen za topení a teplou vodu kterou TČ také ohřívá né ostatní domácí spotřebiče. Když by byl zájem mohu více poradit a dát do soukromé zprávy abych nedělal reklamu kontakt na firmu se kterou mám výborné zkušenosti.
Můžete prozradit komletní částku za pořízení a instalaci? Předpokládám, že máte elektřinu v nízké sazbě. Pokud ano, co vše jste musel dodat prodejci elektřiny, aby vám ji přiznal a jaká je pro vás cena za 1kWh? Chtěl jsem vytápět chodbu a jednu místnost TČ vzduch-vzduch ale při 0°C si vzala 1 kW za hodinu, tedy klasický elektrický horkovzdušný ventilátor.. To mi moc ekonomické nepřipadá. Uváděné COP se nakonec ukázalo, že platí při 7°C, což je jako teorie dobré ale v praxi nereálné.
Děkuji za odpověď.
TO: david63:. Výrobce značky Buderus je německý Bosch. Myslím si že do vzhledu moc nejdou je to opravdu kvalitný značka a v německu zatím to nejlepší co se dá na trhu sehnat můžete se podívat na stránky Buderusu tam se dočtete více. Žádne programy nejsou na TČ nastaveny prostě se topí celé dny na 23 stupňů. Barák je celkem velký přenou rozlohu nevým, ale vytápí se garáž, 5 pokojů, kuchyň, chodba, WC, koupelna a navýc 2 radiátory jsou v podkrový. I v zimě která loni byla u nás bylo asi týden -18 stupňů se patrony nezaply a TČ jelo na 60% svého výkonu. Přesný typ je WPL 11 AR.
Venkovní jednotka má v sobě invertor což plynule řídí kompresor prostě to není jak u levných zařízení kdy kompresor buď běží nebo neběží. Vše se dočtete na buderus.com/...
TO: jenda2:, Kompletní suma za TČ a instalaci byla 247 000Kč. Ano cena elektřiny je za vysoký tarif 2,19 a za nízký 2,15 přičemž nízký tarif jede 20hodin deně. Ale nevým jak to má dodavatel elektřiny teď. Prodejci elektřiny se musí doložit protokol o uvedení do provozu a revize elektřiny k tepelnému čerpadlu
Mám jen vysoký tarif a to bylo do října 2017 od ČEZu za 4,50 Kč/1kWh.
Pro vytápění 1 místnosti je toto zařízení dražší, než běžný horkovzdušný ventilátor !
Můžete ještě doplnit, kolik kW za 24 hod. při současných mrazem spotřebujete? V nabídce dodávky elektřiny se počítá zhruba spotřeba v tarifu TČ 19000 za rok. S připočtením částky za pořízení a doby 10 let mi vychází roční částka zhruba 44000 Kč / 1 rok. Topení plynem a TUV mi vychází 35000 Kč / 1 rok.
Horkovzdušný ventilátor pro vytopení místnosti na 22°C vezme za hodinu 520 W. To je to, co mě zarazilo při porovnání s TČ.
Kupoval si to soused. Když jsme zkusili ohřev jeho místnosti teplovzdušným ventilátorem, tak ten vzal na 22°C v jeho místnosti za hodinu 450W. Všichni prodejci buď nevědí, nobo lžou. Co pak s krámem doma !
Tak třeba dneska si TČ od rána vzalo 12Kwh při mé ceně za Kwh to vychází na 26Kč/den počítáno 12X2,17=26,04 počítám vždy takový střed než abych rozděloval VT a NT tam už takový rozdíl není, ale záleží na počasí jestli je venku opravdu velká zima tak si to vezme více ale zase v létě si to na ohřev TUV vezme opravdu velmi málo, nehledě na to že celý dům jede 20hodin za levnější sazbu a 4hodiny za dražší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.