Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit zapachu?

Od: martinaa* odpovědí: 7 změna:
Pekny vecer, bydlime v peknem bytecku hned v 1. patre mensiho panelaku. Vsimli jsme si, ze po destivem pocasi (a nekdy proste jen tak, mozna poklesem tlaku *nevi*), v noci a poranu na wc pomerne silne zapacha moc. Behem par hodin je to pryc.
Nevite, proc tomu tak je a co s tim? Pomohly by tablety proti zapachu, co se uzivaji.do septiku?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ty tablety do septiku moc nefungují ani v tom septiku, resp. jsou to bakterie a ty může zničit např. saponát (a vůni od nich nečekejte). Možná by pomohl pohlcovač pachů (nikoliv vůně). Jinak, je to vcelku běžný jev, který souvisí s tlakem (počasím) a kdy zápach prorazí i vodní zátky v odpadech. Věřím, že to zde někdo zpochybní, ale já tomu věřím - odpozorováno. Naštěstí se tak děje jen občas. Zdravím!

doplněno 24.05.17 20:15:

martinaa - myslím, že v odpadu nic nenajdete (pokud nyní normálně odtéká). Odpadová stoupačka by měla mít odvětrávání vyvedené až nad střechu a možná to nefunguje na sto procent. Pohlcovač pachů by měla mít každá drogerie.

martinaa*
hodnocení

Dekuji, nechceme vyhazovat penize zbytecne, ted setrime kazdou korunu pro mimco. Pritel uz zvazuje i rozmontovat wc a zkontrolovat odpad, treba dnes byl rano za deste zapach opravdu neprijemny, jak na dlouho neuklizenem verejnem zachode... na pohlcovace mrkneme, wc ma odvetravani, ktete se vsak musi manualne vypnout, pokud bezi... a nez po priteli rano vstanu ja, muze to bezet nekolik hodin *smich*.

To je úplně zbytečná práce, rozebrat wecko! V paneláku jsem to měla také tak. A druhá babička je na čistotu "metr" a má to také tak. Čisto a smrad. Všechny ty stupačka a prostory za zadní stěnou, většinou umělohmotnou s přístupovým oknem, jsou šachtou, průduchem, kterým se pachy nesou kdo ví až odkud. Moji mladí to také tak měli. Právě u nich jsem si to uvědomila. Dokud nevyzdili, neudělali koupelnu, wecko, kuchyň nově, zděné. Je po smradu.

jitule17*
hodnocení

0x

Dobrý den, opravdu se zápachu nezbavíte, pokud nevyřešíte nové rozvody odpadů.Já řešila problém pěkně dlouho a navíc jsem měla problém s navracením vody z pračky a následně se množily takové malé černé mušky, takže hrůza. nakonec jsem nechala vybourat vanu a potrubí k umyvadlu a dali nové potrubí, které bylo mnohem v průměru širší a bylo po problému.Asi to není odpověd, kterou by jste ráda četla, když šetříte na mimi, ale já se s tím trápila asi 8 let a to bydlím ve 3patře a nikdo jiný problém neměl a to jsme se stěhovali do nového domu. Invastice stála ya to máme od té doby pokoj. Zápach neutralizuje dobře ocet, ale v tomhle případě to nepomůže.

martinaa*
hodnocení

Pritel tvrdi, ze to neni pocasim, ale umistenim bytu, pres ktery prochazi vsechny odpady vyse.. nad nami jsou jeste tri patra.
Tak nevim, dum je po celkove revitalizaci pred dvema lezy vcetne odpadu... takze starymi odpady to neni.
asd1

Hledal bych v odvětrání odpadu (až nahoře), pak v těsnosti odpadu (odkrýt, uzavřít odvětrání, vytvořit mírný přetlak a omydlit), pak přístup smradu průvanem od kanalizace jak shora tak zdola...

Starými odpady to není, ale může to být chybou v těch nových...

martinaa*
hodnocení

Dekuji, vyridim a mrkneme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]