Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme vlastní studnu. Je výhodnější platit paušál stočného? Co když budu mít stočné víc jak 35m3 za rok? Jak mi to naúčtují, nebo mi ten rozdíl nechají grátis? Dávat ale vodoměr na studnu mi připadá jako blbost. Vodu ze studny budeme využívat k zalévání zahrady a na wc. Děkuji za odpověď
Určitě tak, jak radí Milan, předně si prostudujte, co máte ve smlouvě (o odebírání vody / stočném). Paušál obyčejně znamená platbu, ať službu využijete či nikoliv. Teoreticky. Také z otázky plyne, že vodu odebíráte i jinou (vodovod patrně). Nějaké stočné musíte platit, kdybyste kupříkladu odebírali vodu ze studny na vše a z vodovodu nic, pak byste žádné stočné neplatili, pokud by bylo účtováno podle odebrané vody (od toho je možná ten paušál u Vás). To by odporovalo předpisům, poněvadž odpadní vodu vytváří každý a měl by ji nějakým způsobem likvidovat (a platit za to pochopitelně, o to jde především). U nás se vodovodům platí jen vodné, čistírnu má obec a ta chce stočné 500 za osobu na rok bez ohledu na to, z čeho kdo vodu odebírá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.