Nejste přihlášen/a.
dobrý den, když se mění okna za plastová, je nutné nějaké povolení? (pokud ano, jak se pohybují ceny)
- je nutné povolení, pokud bychom rozšiřovaly otvory - né moc, jen na jedné straně do šířky o 10-15cm
- dokážete si představit plastová okna v našem případě? (jedná se v první fázi o ty dvě úzká vpravo) otvor je jen 80cm široký, rámy budou o hodně širší je to tak? takže z toho vzniknou dva úzké skleněné obdelníky :D
S povolením Vám neporadím,asi by bylo lepší to ohlásit o zvětšování (pokud se jedná o 10cm) bych se nezmiňoval.Např. Ségra měnila okna v baráku za plastová a dostala pokutu, protože je v památkové zoně a neměla to nahlášené. členění zůstalo stejné, materiál okna(plast) nevadil, vadilo že okno je z venčí zlatý dub a zevnitř bílé.(což byl i původní stav), takže jenom buzerace.
Jinak rámy plast. oken jsou větší (cca 76mm), nadruhou stranu pokud budete chtít zachovat členění, můžete použít pouze meziskelní příčky a tím by mohla zůstat plocha skla stejná jako u původního stavu. U toho trojdílného okna to ale bude stejně chtít nějakou pevnou příčku
špaletová jsou parádní, mám je rád a nechci se jich zbavit,,,,tvrdil jsem to několik let. nicméně ty úniky tepla jsou velké, v zimě když fouká, je cítit závan vzduchu jednak na některých místech mezi okny a jednak zevnitř pod parapetem
ještě je tu řešení zkusit zjistit, jak upgradovat tyhle špaletová a nechat je tam. mají jen jednu tabulku skla, když jsem s jedním oknem byl u sklenáře, jestli by tam šla dát ještě jedna skleněná tabule, řekl že ne
navíc okna k rámům nedoléhají na některých místech je mezera ale jinde zase přilnou až k rámu, takže těsnění to nevyřeší. nešly by zavírat, tam kde je to dřevo na dřevo není pro těsnění místo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.