Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prohlídky při pronájmu bytu

Od: hoummy* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ke 30. 6, jsem ukončil nájem bytu, našel jsem si něco lepšího. Majitelé současného bytu, kde bydlím a mám své věci, které nejsou levné, chtějí začít vodit potencionální zájemce na prohlídky, ale já budu ještě doma a příjde mi to blbé a taky narušení soukromí, dále so bojím o své věci. V další řadě nebudu pořád doma, chtějí vodit zájemce v pátek večer.

Mám nějaké právo, aby se to ještě chvíli pozdeželo, jak byste se zachovali vy?

Jo a mám všecko zaplacené ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

hoummy, neznám Vaší smlouvu, ale je ůplně běžné, že ve výpovědní lhůtě majitel může vodit potencionální nájemce. Přeci nebude majitel čekat, až se vystěhujete, aby pak začal nabízet byt. Jeden den Vy byt předáte a hned se může stěhovat nový nájemník. Bez prodlevy.

Pokud nebudete doma, tak se budete muset domluvit na jiné době návštěvy.

Máte povinnost i když to nemáte ve smlově:

§ 2233

(1) V době tří měsíců před skončením nájmu, je-li stranám den skončení nájmu znám, umožní nájemce věci, která má být znovu pronajata, zájemci o nájem přístup k věci v nezbytném rozsahu za účelem prohlídky v přítomnosti nájemce a pronajímatele; pronajímatel oznámí nájemci návštěvu v přiměřené době předem.

doplněno 22.05.17 18:48:

hoummy,

Vážím si poděkování, není to časté poděkovat.

Děkuji Vám za poděkování.

hoummy*
hodnocení

Děkuji za odpověď, tohle mi tak stačí :)

hodnocení

0x

Co máte ve smlouvě?

iv®
hodnocení

0x
Nemáte to ošetřeno v nájemní smlouvě. Většinou je tam ukotveno že majitel může po předchozí domluvě s nájemcem. ...ale určitě bych chtěla být přítomna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]