Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu.

Od: midave* odpovědí: 7 změna:

Chceme zateplit strop : Jsou tam trámy a na nich desky, pak struska a na ní pokladené cihly.Někde je to bez cihel.

Náš postup by byl:1.cihly odsranit udělat bednění třeba 1x0.5m nasládát tam skelnou rohož a zatlout USB deskami.

2.použit na zateplení stropu POLYSTYRÉN.

Nevíme zda by byl náš postup správny,nebo se to dá udělat nějak jinak a za levný peněz?

Děkují.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

... uvažoval jsem obdobně. - Nakonec jsem přišel k názoru, že patrně bude asi nejjednodušší ( ... možná i podstatně levnější ... a také časově méně náročnější ... s OBDOBNÝM ( ne-li dokonce lepším ) TEPELNĚ-IZOLAČNÍM efektem ) ... celé zateplení stropu provést ... nikoliv SHORA ( tj. z prostoru půdy ), ... ale ZDOLA ( tj. zateplení stropů provést v jednotlivých místnostech ). - Omezí se tím sice tepelná setrvačnost tloušťky stropu, ale každý "špás" něco stojí. Pokud - na zateplení stropu ZDOLA - bude využitý kvalitní tepelně izolační materiál ( myšleno s dobrými tepelně-izolačními schopnostmi ), pak ta izolační vrstva nemusí být ani moc vysoká. Omezujícími faktory u tohoto způsobu zateplení by snad mohly být jen ... polohy krabic elektrorozvodů ( aby nebyly nad úrovní nového "falešného" stropu - tedy bez přístupu ) ... a vzdálenost horní hrany okna ( popř. záclonové či závěsové garnýže ) od roviny stropu. - V každém případě si ale myslím, že ... na izolační vrstvu mi bude ... 12 až 15 centimetrů ... URČITĚ BOHATĚ - stačit. - Jaký tepelně-izolační materiál použiji, to jsem se ještě nerozhodl. V žádném případě to nebude žádný "volně ložený" izolační materiál, ale ( s ohledem na manipulaci ) to určitě budou tepelně izolační panely ( či nějaké tuhé rohože ), které by se měly dát - do "falešného stropu - třeba i zasouvat. - Z konstrukčního hlediska - budu volit izolační materiál ... co nejlehčí, ... který ale stejně zabuduji do dřevěného roštu, ... pevně ukotveného v obvodových stěnách místnosti. Patrně ale - v celé nové konstrukci stropu - využiji i možnosti zabudování izolačních odrazových folií. - No, a pokud budu mít zájem ... ještě více zvýšit tepelně-izolační schopnosti konstruce stropu, ... pak bych mohl eventuálně uvažovat i o dalším případném zateplení ... SHORA ( ... v mém případě - tj. možnosti pouze nízké vrstvy ... využít další vrstvou odrazové folie - přikrytou vhodnou půdní podlahou. - Jsem ale přesvědčený, žo toto již nebude bůbec zapotřebí ...!

jabraka*
hodnocení

0x

Tvůj postup je vcelku správný.Jen je potřeba se rozhodnout,jaké bude další využití prostoru nad,pokud tam zůstane půda a nezateplená střecha,je potřeba paropropustná folie,aby nekondenzovaly páry někde ve stropě.

Jen se nenech přemluvit k izolaci zevnitř,tento postup je zcestný a všeobecně nedoporučovaný.

JABRAKA

dracek*

Jabraka a co použít stříkanou papírovou hmotu (neznám přesný název)?

ladislavtikal*
hodnocení

0x

izolovat zevnitr? nikdy vytrhat cihly vyhazet jestli je tam nasyp dat vatu mezi tramy udelat rost ze stresnich lati a dat osb p+d na tuto podlahu muzete potom dat dlazbu lino ,koberec podle jestli tam bude mistnost tak dat silu osb

pt*
hodnocení

0x

Máme asi stoletý RD s vysokými stropy 2,80 m. Stropy jsou prkenné pobité rákosem, nahoře je navážka a dlaždice. Jelikož jsem viděla stavební dílce z polystyrenu, které se skládají jako lego a vylévají betonem a pak je zeď zateplena jak zevnitř, tak zvenku. Tak mně napadlo zateplit strop zevnitř 10 cm polystyrenem a pak dát síťovinu, oštukovat a vymylovat. Taktéž máme zatepleny obvodové stěny zevnitř 2-3 cm tlustým polystyrenem. A je to prima.

jabraka*

Problém není v tom,že čerstvě zateplený dům tímto způsobem drží teplo,ale právě v rosném bodě,který má za příčinu vlhnutí zdiva a tím způsobem se zvyšují tepelné ztráty.

JABRAKA

hodnocení

0x

stavebníci, je nutné zateplit na studené straně plochy. Klidně si zateplete jak chcete, ale neděláte dobře.

Strop zateplit z půdy, buď pochůzně, nebo nepochůzně. Zdali je někdo přesvědčen, že tuhé desky zasune pod strop a bez mezer, mýlí se. atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]