Nejste přihlášen/a.
Jak prosím opravit šikmý nájezd k domu, vytvořený v roce 1980. Původně byly do betonového lože vkládané nějaké lámané placaté kameny. Ty jsou skoro všude odloupané a beton je nerovnoměrný. Někde už ani žádný není a roste tam tráva, pod ní když kopnu, tak je štěrko, písek, hlína.
Má cenu využít stávající beton? Odloupat zbylé kameny, srovnat výstupky na betonu, aby byl rovnější a nalít na to nějakou stěrku, třeba ve vrstvě 2-3 cm? Ty místa s trávou předtím opravit betonem?
Pokud má toto smysl, tak jakou stěrku byste na toto použili? Protože jestli tomu dobře rozumím, tak beton se v tak tenké vrstvě urve? Byla by nějaká stěrka, která by chytla na stávající beton a navíc by byla odolná i vůči zasolování v zimě a nestálo mě to celé majlant?
Nebo byste zvolili uplně jinou opravu, jakou?
Děkuji Vám.
Pro praktičnost v kombinaci s minimální částkou bych asi obouchal co jde - na pevný podklad. Srovnal potěrákem a nalepil na to nějakou tenkou dlažbu nebo ty lepené kamínky...
věci na domě a před domem se vyplatí dělat pořádně, aby je příště opravoval někdo další a ne vy.
Chce to sbíječku nebo kango, zvětralý beton rozbit na padrť, použít jako podklad pod dlažbu a udělat normální dlážděný vjezd, přesně z těch žulových kostek, které vidíte dole.
Snažte se ať vjezd vypadá jako pokračování chodníku.
jestli neklouže chodník, nebu klouzat ani vjezd.
Ha, dlážděné kostky, tak tuto variantu jsem tu ještě neměl. Abych to neměl jednoduché při rozhodování Ale samozřejmě Vám děkuju. Budu zvažovat i toto teda. První pocit co mě ale napadne je - že to bude děsně klouzat mokré, namrzlé. Nebo ne?
Tak chodník trochu klouže a vjezd má oproti němu mnohem větší sklon. Popřemýšlím.
Čedičové klužou jak sviňa, žulové kloužou, zámkovka klouže z dlažby určitě nejmíň.. Na druhou stranu kamenná dlažba vydrží nejdéle.
Určitě bych to celé vykopal a nadrtil jako podlkad, vzhledem k tomu že to je strmý vjezd, tak bych udělal spíš litý drážkovaný beton než dlažbu. Když dlažbu tak betonovou zámkovku. Nebo asfalt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.