Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření infrazvuku/ultrazvuku

Od: honza007 odpovědí: 5 změna:

Nemáte někdo zkušenosti s měřením infrazvuku? Ženu už cca měsíc bolí doma hlava, ale jakmile odejde z bytu je v pohodě. Někdy to zničehonic přestane.

Podezřívám tak infra/ultrazvuk od sousedů. Našel jsem zařízení na měření hluku - hlukoměry, ale nevím zda jsou schopné změřit i ten infrazvuk. Podle rozsahů ve specifikaci asi ne.

Klidně i někomu zaplatím pokud pomůže.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hlukoměr to nezměří, pracuje od 30Hz do 4 max.8 kHz. Vy potřebujete pod 30 - infra a nad 20 kHz - ultrazvuk. Na toto měření je třeba speciání snímač (mikrofon nemá takový rozsah) a osciloskop. Množství elektrosmogu dokáže změřit i nějaký tablet s vhodnou aplikací, ale ani to není rozsah od infra do ultra. Udělejte pokus za pár korun, kupte manželce v lékárně kvalitní špunty do uší.

honza007
hodnocení

Špunty nepomáhají.

Opravdu nikdo nikoho nezná, kdo by to uměl změřit a najít zdroj?

alen
Mě by také zajímalo, jak to odstranit. Už i cizí lidé se mě ptají, jestli mě nebolí hlava, ale já jen tupě koukám. Nevíte co s tím?

marcus
hodnocení

0x

Dobrý den,

moc rád bych věděl, kde bydlíte?

Děkuji za odpověď

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě by na to stačil osciloskop,připojený ke snímači kmitů>Mikrofon s vysokou citlivostí na nízké kmitočty.
JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]