Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrofyzikální systém vysoušení zdiva

Od: vodnik* odpovědí: 6 změna:
Mám hodně starý dům s hodně vlhkými stěnami, protože původní izolace po 100 letech už určitě neexistuje. Byli jsme na výstavě FOR ARCH a nabízeli tam elektrofyzikální systém vysoušení zdiva. Nabízeli to 2 firmy, jedna pod názvem DRYMAT, druhá pod názvem HYDROPOL nebo HYDRODRY. Tvrdí, že pokud v objektu není tlaková voda (prasklé podtubí, špatné svody okapů), systém "stahuje" vodu zpět do země a dům se během měsíců - nejpozději do 3 let - zcela vysuší (myslím tím nadzemní podlaží - sklep se vysuší taky, ale částečně). Proč potom složitě a draze podřezávat dům a dělat nové izolace, když se údajně jenom namontuje "krabička" napojená na elektřinu? Roční náklad je prý cca 20 EUR a pořizovací cena do 50 tis. Kč. Zdá se mi to neuvěřitelné. Máte s tím někdo zkušenosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pro odstraněí vody,obsažené v kapilárách zdiva,je možno použít dva fyzikální principy:

Elektroforézu -

Provádí se většinou zavedením elektrod a na nich proud o napětí do 40 V.V kapilárách dochází k elektrolýze a putování iontů k anodě a katodě, kde se vylučují jako plyn.

Elektroosmozu -

Provádí se napětím 2,1 V při němž se pohybují molekuly vody bez elektrolyzy ke katodě.Tam je možno použít mechanické vyloučení vody.

Tolik v principu.Většinou se tyto metody kombinují s jinými způsoby odvodnění a odstranění zbytkové vlhkosti,na příklad sanačními omítkami.

JABRAKA

kejki
hodnocení

0x

Přes mnoho výzev nebyl princip zázračné krabičky za 50tis nikdy objasněn.

Můj názor je, že je to podfuk.

vac
hodnocení

0x

Zavolejte do Národního divadla, tam jeden z těch vynálezů též instalovali. A získalo to snad i cenu "Bludný balvan" klubu Sysifos. Mám též hodně starý dům a po seznámení se s metodami odstranění vlhkosti jsem ho podřezal.

technikjirik*
hodnocení

0x

Už jsem to tu před nedávnem psal. Veškeré zázračné techniky na principu elektro-cosi jsou jen dočasným řešením které se vyrovnává s důsledky, ale neodstraňuje následky. Pořád se tu opakuju stejně jako jinda...fyzickou izolaci nenahradí nic. podřezat, podřezat, a zase jen podřezat. Nikdo sice neprokázal škodlivost elektrických krabiček, ale pořád je to jen vlnění. A nikdo mi nevymluví že to nemá vliv na zdraví živých organismů. Věřím že tyto elektro-cosi mají využítí v průmyslových budovách kde by podřezání bylo nemožné i technicky, ale když je to jen trošku možné, a to v rodinném domě jistě je, pak je lépe jednoznačné a definitívní řešení, bez přemýšlení zda je to ok nebo ne.

jabraka*

Jirko,chtěl jsi asi říci,odstraňovat příčiny závady,ne následky.Ta elektroforéza zcela určitě funguje,není to podvod.Ale je nutno počítat s tím,že vysušení není stoprocentní a je třeba dodržet určité parametry a také to něco stojí.Nu a tady je to,co říká Jiřík,sáhněte k tomu,až když jste provedli všechna mechanicko stavební opatření a nepomáhají.

JABRAKA

technikjirik*

ano ...jsem se upsal... díky za korekci*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hydropol
Otázky na téma hydropol cena

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]