Nejste přihlášen/a.
dobrý den
mám venkovní světlo s čidlem. funguje bezproblému. Lze dát na přívodní drát ke světlu nějaký vypínač, který by to světlo zapl aby svítilo trvale, a pak zase vypl aby fungovalo na čidlo?
děkuji za rady jak na to, pokud to lze
ano, nejsem eletrikář, ale myslím si že nejsem jelito a pokud se mě to vysvětlí polopaticky, tak to podle nakreslenýho obrázku nelze nezapojit, takže budu zkoušet.
Popis zapojení jsem vám vysvětloval již já, schéma vám dával @Mikihans , bez natažení drátu ať jednoho či dvou (to už je jednodušší natáhnout rovnou dvoulinku) , to prostě nepůjde, vypínačem zapojením na přívod byste mohl čidlo jen nastálo vypnout
Nelze, vypínač by se musel zapojit paralelně k čidlu aby jej laicky řečeno "obešel". Pokud by jste dal vypínač sériově na přívod mohl byste pouze vypnout natrvalo, nebo zapnout na čidlo... Pro vaše řešení potřebujete dva vodiče od čidla, v případě že by bylo čidlo i vypínač na stejné fázi tak by stačil vodič k čidlu jen jeden
Není to dobré řešení, za pár dnů tu budeš pokládat otázku –"Jak zajistit, abych při odchodu z garáže nezapomínal zmíněný vypinač rozepínat?" Podle mě dobré a i jednodušší řešení je, jak píšeš, na káblu po cestě ke světlu udělat nějaký vypinač i se samostatným svítidlem a to s PIR nechat tak jak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.