Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo s čidlem - lze dát vypínač?

Od: rotorod® odpovědí: 14 změna:

dobrý den

mám venkovní světlo s čidlem. funguje bezproblému. Lze dát na přívodní drát ke světlu nějaký vypínač, který by to světlo zapl aby svítilo trvale, a pak zase vypl aby fungovalo na čidlo?

děkuji za rady jak na to, pokud to lze

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

aby to fungovalo, muselo by to být zapojeno takto

doplněno 20.05.17 22:09:

musel byste tedy dostat fázi (spínanou vypínačem) až za čidlo

Světlo s čidlem - lze dát vypínač?
hodnocení

tak zkusím to tak teda napojit podle obrázku, to může být jakýkoliv vypínač že?

satak
hodnocení

1x
Česky řečeno:"musíš to světlo s čidlem rozdělat a tam provést zásah do zapojení...".Svěř to elektrikáři.
hodnocení

ano, nejsem eletrikář, ale myslím si že nejsem jelito a pokud se mě to vysvětlí polopaticky, tak to podle nakreslenýho obrázku nelze nezapojit, takže budu zkoušet.

satak
Tak ho rozmontuj,vyfoť a pak už ti jen někdo poradí,mezi které dva dráty "připájíš" externí vypínač čidla...
fiser22*

Popis zapojení jsem vám vysvětloval již já, schéma vám dával @Mikihans , bez natažení drátu ať jednoho či dvou (to už je jednodušší natáhnout rovnou dvoulinku) , to prostě nepůjde, vypínačem zapojením na přívod byste mohl čidlo jen nastálo vypnout

fiser22*
hodnocení

0x

Nelze, vypínač by se musel zapojit paralelně k čidlu aby jej laicky řečeno "obešel". Pokud by jste dal vypínač sériově na přívod mohl byste pouze vypnout natrvalo, nebo zapnout na čidlo... Pro vaše řešení potřebujete dva vodiče od čidla, v případě že by bylo čidlo i vypínač na stejné fázi tak by stačil vodič k čidlu jen jeden

hodnocení

od jističe je natahnuty jeden kabel a na jeho konci je světlo

šlo by prosím nakreslit jak by to šlo zapojit, abych mohl vypinačem to světlo zapnout natrvalo a zpátky vypnout na čidlo?

hodnocení

0x

Není náhodou na tom světle s čidlem přímo přepínač na vypínání čidla? Pak by stačilo jen vypínač na přívodní vedení a bylo by hotovo.

hodnocení

zapomněl jsem dodat, je to stání na auto a světlo led halogen s čidlem je pod stropem, abych tedy mohl přepínat na nějak u světla musel bych použít žebřík, a to já nechci. Proto mě napadlo udělat udělat nějaký vypinač na kablu po cestě ke světlu.

dusger*
hodnocení

0x

Není to dobré řešení, za pár dnů tu budeš pokládat otázku –"Jak zajistit, abych při odchodu z garáže nezapomínal zmíněný vypinač rozepínat?" Podle mě dobré a i jednodušší řešení je, jak píšeš, na káblu po cestě ke světlu udělat nějaký vypinač i se samostatným svítidlem a to s PIR nechat tak jak je.

hodnocení

je to stání venku, dřevěný altan, ale jestli bude nějaka akce a bude pršet tak pujdeme pod altan. No a aby světlo nemuselo pořad reagovat na pohyb někoho, tak proto jsem myslel dat tam vypinač. Nechci druhe světlo kvuli par akcím do roka. To zapomenout nezapomenu pak zase zapnout zpět

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že je to podle schemátka schopné fungovat.Je to vlastně přemostění PIR čidla vypinačem.Bude to znamenat kus dvojlinky vletovat na patřičné místo uvnitř svítidla a na druhý konec linky dát vypinač.

JB

hodnocení

0x

Podobné řešeno i zde podívejte na poslední příspěvek ohledně triaku, jako spínače v PIR ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]