Nejste přihlášen/a.
0x
Dobrý den, druh plísně neznám, ale bude to z kombinace brambor a vlhkosti. Zbavíte se toho tak, že vše napadené vyhodíte (přepravky či bedny na brambory), potom celý sklep vyčistíte (mechanicky + např, Savo) a budete sklep větrat. Podobná plíseň se může utvořit i ze skladovaného ovoce. Zdravím!
doplněno 20.05.17 09:01:
mirajab - měl jsem něco podobného ve sklepě (také náhle a jen jeden rok) po uskladněném ovoci (jablka).
Čím více toho odstraníte, tím lépe - a potom hlídat, jestli se to nezačne zase tvořit. Savo + větrání je jasné.
A pokud to je dřevomorka (nemyslím si to), tak už je to problém pro odborný zásah. Ty uskladněné brambory byly krásné, čisté, bez hniloby a plísně?
doplněno 20.05.17 09:44:
mirajab - ona stačí jedna brambora nebo jablko, které "vytečou" a už je z toho plíseň. Zbavte se toho (moc to nevdechujte) a hlídejte sklep.
0x
Z fotografie toho není moc vidět, ale z čeho to vyrůstá? Ty bílé chomáče připomínají dřevomorku. Nechci plašit, jen pro jistotu...
0x
Já použil na napadený sklep zbytek "chytré houby" chytra-houba.eu/... - žádnou chemii. Sklep byl minimálně 3 roky naprosto zdravý.
- Jak vydesinfikovat sklep
- Sirné knoty a vykouření sklepa vs ovoce
- Jak zapálit sirnou svíci?
- Sirna svice ma knot?
- Je to krtek? Hryzec, hrabos?
- Použití sirne svice
- Jak vypudit ze zahrádky hraboše?
- Plísen
- Skladování načesaných jablek
- Jak na mravence ve skleníku
- Síření sklepa vs plíseň
- Jak odstranit zápach v místnosti
- Brouci mi vlezli do krovů na půdě
- Vůně v domácnosti proti kouření
- Vosy vs úprk ze zahrady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.