Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ve sklepě na brambory se mi udělala nějaká plíseň, nikdy před tím tam nebyla. Je to jako vata. Nevíte někdo o co se jedná a jak se toho zbavit? Moc děkuji za odpověď.
Dobrý den, druh plísně neznám, ale bude to z kombinace brambor a vlhkosti. Zbavíte se toho tak, že vše napadené vyhodíte (přepravky či bedny na brambory), potom celý sklep vyčistíte (mechanicky + např, Savo) a budete sklep větrat. Podobná plíseň se může utvořit i ze skladovaného ovoce. Zdravím!
mirajab - měl jsem něco podobného ve sklepě (také náhle a jen jeden rok) po uskladněném ovoci (jablka).
Čím více toho odstraníte, tím lépe - a potom hlídat, jestli se to nezačne zase tvořit. Savo + větrání je jasné.
A pokud to je dřevomorka (nemyslím si to), tak už je to problém pro odborný zásah. Ty uskladněné brambory byly krásné, čisté, bez hniloby a plísně?
mirajab - ona stačí jedna brambora nebo jablko, které "vytečou" a už je z toho plíseň. Zbavte se toho (moc to nevdechujte) a hlídejte sklep.
Z fotografie toho není moc vidět, ale z čeho to vyrůstá? Ty bílé chomáče připomínají dřevomorku. Nechci plašit, jen pro jistotu...
Já použil na napadený sklep zbytek "chytré houby" chytra-houba.eu/... - žádnou chemii. Sklep byl minimálně 3 roky naprosto zdravý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.