Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpetna klapka

Od: nickam odpovědí: 5 změna:
Dobry den nainstaloval jsem bazen 10 m2 filtrace s cerpadlem je cca 4,5 m daleko a cca 140 cm nad urovni hladiny. Cerpadlo nemuze nasat vodu klapku mam tesne pred cervadlem jak je to v navodu! I kdyz cerpadlo zavodnim tak voda v trubce za klapkou pada ..
nemam dat klapku nahodou tesne k bazenu?dekuji za rady?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A to umístění čerpadla ve vzdálenosti a výšce bylo taky popsaný v návodu?

Pro mne je logický dát čerpadlo se zpětným ventilem co nejblíže k bazénu. A samozřejmě do malé výšky nad hladinu bazénu.

S tím zpětným ventilem u bazénu to můžeš vyzkoušet.

A zkontroluj si doporučení výrobce. (jakou vzdálenost čerpadla a jakou výšku maximálně doporučuje).

vanad1*
hodnocení

0x

Zpětná klapka se může instalovat na začátek hadice, co nejdále od čerpadla.

nickam
hodnocení

Ok. A muze byt klapka mosazna?

hodnocení

0x

Na koniec hadice v bazénu patrí sací koš.Spätná klapka sa montuje hneď za čerpadlom,aby ak čerpadlo nepracuje nebolo pod stalým tlakom vody.Sací kôš môže byť mosadzný,liatinový,nerezový aj plastový,ak sa vyrába.

vanad1*

Každý píšeme asi o něčem jiném. Já mám na konci hadice čerpadla toto:

tafimex.cz/...

Pohání to klasické zahradní čerpadlo. Vy píšete a malém čerpadle k bazén. Já to mám s tryskama i jako masážní zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]