Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, ted mně přestalo fungovat čerpadlo ve studni, potřebuji na zalévání, zítra musím koupit nové, ale nevím jaké,.. typ, co musí mít, parametry. Teď bylo zavěšené ve studni, ale raději bych povrchové, na zimu uklízet. Prosím poraďte. Děkuji za rady. Hezký večer, dana
No řeknu vám to tak: jestli jste měli doposud zavěšené a nebyl v tom problém tak bych opět koupil to samé-nějaké levné v marketu. S tím povrchovým by se musela ukotvit trubka ve studni+ sací koš s klapkou ,nějaký přístřešek a navíc většina nenasaje vodu s větší hloubky jak 8 metrů
No zkusit to můžete ale když tam tu hadici dáte a zapnete čerpadlo tak tam bude létat jak "čagan v gumáku" a navíc podtlakem se může zůžovat
zdravím já mám ve studni přenosné ruské kupované v Polsku -říká se tomu Mališ-je na 220 voltů-má tlačit do 20 m výšky-ale pozor všude se u nás prodávají kopie které ale nemají ten výkon /třeba maďarské v Obi/-prostě aby v krabici s náhradními membránami které jsem nikdy neměnil byl návod v ruštině-cena okolo 1100Kč-mám už během dvaceti let třetí-před zimou vytahnu -odpojím hadici a dám do sklepa a na jaře zpátky do studny-čerpám do beček nebo i stříkám/...jo a samozřejmě čerpadlo je zavěšeno na popruhu asi půl metru nad dnem a musí být při provozu pořád ve vodě která je chladí-třeba švagrová ho hodila do bečky/a tak nějak na něj pozapoměla/ a po vyčerpání vody se čerpadlo které nemá plovákový spínač se spalilo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.