Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistící kus kanalizace

Od: stavebniczech* odpovědí: 2 změna:

Po úspěchu s dotazem na odbočku ze svodu přidávám ještě dotazy ke kanalizaci. :)

U rozestavěného podsklepeného domu mám vývod kanalizace asi 2,5m pod úrovní terénu a v projektu je plánovaný vedle domu čistící kus. Původně jsem chtěl betonovat šachtu, ale známý instalatér mi říká, že je to zbytečná práce a že tam dáme jen Téčko a vyvedeme nahoru podél přizdívky chránící hydroizolaci sklepa trubku na povrch.

Máte to někdo takhle udělané, objevil se vám tam po letech nějaký problém?

A v díře u domu, kde zatím končí kanalizace se občas objevuje spodní voda (máme vyšší hladinu), tak bych tam chtěl ještě přidat nějakou rouru, aby se to dalo monitorovat a v případě nouze do ní spustit klasické kalové čerpadlo. Nemáte to někdo podobně řešené? Jakou trubku jste použili?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, v takové hloubce se k čistícímu kusu nedostanete (bez prostorné šachty). Já to mám u domu také na trubku směrem vzhůru (jako komín) a problém není, resp. ještě jsem čistit nepotřeboval. Ovšem, já to nemám na "T" kus, ale odbočka je šikmá a potom ještě koleno - takto se hadice, kterou bych chtěl případně čistit dostane hezky obloukem až do vodorovné části kanalizace (ve směru toku) a nenarazí do stěny "T" kusu. Zdravím!

doplněno 22.05.17 11:21:

stavebniczech - jsou odpovědi dostatečné (uklidňující) nebo potřebujete něco upřesnit?

vilik*
hodnocení

0x
Mám takhle na dvou místech vyvedenu téčkem červenou trubku a tu zakrytou víčkem. Končí asi 10 cm pod povrchem zahrady, takže není vidět. Shora je na víčku betonová dlažka přikrytá trochou hlíny, kdybych ji chtěl najít. Potrubí mám 15 cm s dostatečným spádem asi 170 cm v zemi.
Ale přiznám se, nedělalo by mi problém dostat se k odpadu krumpáčem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]