Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha koupelny vs zateplení

Od: petrn* odpovědí: 4 změna:

Zdravím..

Měl bych prosbu na renovaci podlahy v koupelně. Nyní je podlaha cca 7 cm vysoká škvorobetonem a kachlíkama na betonevém panelu, pod nímž je garáž. Chtěl bych tuto vrstvu odstranit a provest zateplení podlahy + dát izolaci pod planovaný sprchový kout, který bude celý kachlíkový.

Do podlahy chci dát ještě také v urřitých místech (před sprch koutem..) el vytápění pomocí sítě. Chtěl bych vědět jestli je vhodné použít EPS, na něj vrstvu betonu s kari sítí, potom el vytápění, flexilepidlo a pak dlažbu. Take i jde oto jestli mám řešit schod mezi místem kde bude a nebude el vytápění a vzniklý rozdíl jen dořešit flexilepidlem. na dlažbu...?
Druhý dotaz mám na izolaci pod sprch koutem kvuli vodě.. Myslem sem že bych natřel beton na EPS penetrací a hdyroizilací.. ale zde nevím jakou použít.. četl jsem že dávat IPU je dneska už přežitek... proto bych rád věděl nějakého výrobce, produkt atd..

za každou odpověd předem díky...

Petr

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dracek*
hodnocení

0x

mohu poradit jenom trochu ,pod topným kabelem se dělé tepelná izolace aby se teplo nestrácelo i směrem dolu

jabraka*
hodnocení

0x

Začal bych izolací.Pro zamezení velkých ztrát tepla potřebuješ pod topení aspoň 15 cm polystyrenu.Ideální by bylo zateplit zespodu celý strop garáže.Nejen pod koupelnou.Pak by ti stačila na beton-panel,vyrovnaný anhydritem,položit topná folie ,nebo rohož.tu zalít zase anhydritem,natřít tekutou hydroizolací a položit dlažbu.Tak bych to dělal já,minimum práce,nákladů a tepelných ztrát.

JABRAKA

petrn*
hodnocení

zdravím..a díky za odpověd...

15cm boužel ze vnitř dát nemužu..mám jen těch sedm čísel... V budoucnu ale plánuju zateplení stropu v garáži... jak píšete.. ale i tak bych dal aspon prozatím tu tep izolaci ze vnitř...nevím kdy se dostanu až do opravy garáže...

mužu udělat i variantu, že na panel (po odstranění 7cm betonu) dám eps (4-5cm EPS100Z), pak nivelačku (do ktere utopím kari sít, kvuli zpevnění), poté el rohož, znova nivelačku...flexi lepidlo a dlažbu..?

ten anhydrit (nivelačku) mohu použít od jakehokoliv výrobce, nebo je specialní, když do něj chi utopit tu el rohož..? jde mi o tep ztráty.-prostě o vlastnosti vůbec..

mužete i napsat název tekuté hydroizolace..? a jestli bude stačit i v sprchovem koutu nebo by bylo lepší v tomto místě použít ještě třeba i tu ipu..?

díky za odpověd...petr

kjanik112*
hodnocení

0x

Tvrzení,že IPA je přežitek je od dealera se stavební chemií nebo od zedníka,pro kterého je pohodlnější to natřít penetrací.Můj názor je, že IPA je tutovka a má-li koupelna sloužit aspoň 25 let,není dál o čem mluvit.Ale hlavně:Dlaždice ve sprchovém koutě musí být nalepeny celou svou plochou-což znamená,že beton musí mít perfektní rovinu-myslím plochu ve sklonu.Jestli je zedník zvyklý na hřebenový hobl,kterým se nadělají proužky lepidla a na ně se nalepí dlažba-takže 50 % plochy pod dlažbou jsou dutiny,tak zedníka vyzvěte,ať ho ani k Vám nenosí-rozhodně ho nebude potřebovat.Ovšem na druhou stranu musíte zase Vy vědět, že kvalitní práce je pracnější a tudíž o něco dražší.Pro zákazníky, kteří pak dostávají 3 ekonomické záchvaty za hodinu je pak radost dělat.Ale pokud chcete,aby to vydrželo roky,jinak to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]