Nejste přihlášen/a.
Zdravím..
Měl bych prosbu na renovaci podlahy v koupelně. Nyní je podlaha cca 7 cm vysoká škvorobetonem a kachlíkama na betonevém panelu, pod nímž je garáž. Chtěl bych tuto vrstvu odstranit a provest zateplení podlahy + dát izolaci pod planovaný sprchový kout, který bude celý kachlíkový.
Do podlahy chci dát ještě také v urřitých místech (před sprch koutem..) el vytápění pomocí sítě. Chtěl bych vědět jestli je vhodné použít EPS, na něj vrstvu betonu s kari sítí, potom el vytápění, flexilepidlo a pak dlažbu. Take i jde oto jestli mám řešit schod mezi místem kde bude a nebude el vytápění a vzniklý rozdíl jen dořešit flexilepidlem. na dlažbu...?
Druhý dotaz mám na izolaci pod sprch koutem kvuli vodě.. Myslem sem že bych natřel beton na EPS penetrací a hdyroizilací.. ale zde nevím jakou použít.. četl jsem že dávat IPU je dneska už přežitek... proto bych rád věděl nějakého výrobce, produkt atd..
za každou odpověd předem díky...
Petr
Začal bych izolací.Pro zamezení velkých ztrát tepla potřebuješ pod topení aspoň 15 cm polystyrenu.Ideální by bylo zateplit zespodu celý strop garáže.Nejen pod koupelnou.Pak by ti stačila na beton-panel,vyrovnaný anhydritem,položit topná folie ,nebo rohož.tu zalít zase anhydritem,natřít tekutou hydroizolací a položit dlažbu.Tak bych to dělal já,minimum práce,nákladů a tepelných ztrát.
JABRAKA
zdravím..a díky za odpověd...
15cm boužel ze vnitř dát nemužu..mám jen těch sedm čísel... V budoucnu ale plánuju zateplení stropu v garáži... jak píšete.. ale i tak bych dal aspon prozatím tu tep izolaci ze vnitř...nevím kdy se dostanu až do opravy garáže...
mužu udělat i variantu, že na panel (po odstranění 7cm betonu) dám eps (4-5cm EPS100Z), pak nivelačku (do ktere utopím kari sít, kvuli zpevnění), poté el rohož, znova nivelačku...flexi lepidlo a dlažbu..?
ten anhydrit (nivelačku) mohu použít od jakehokoliv výrobce, nebo je specialní, když do něj chi utopit tu el rohož..? jde mi o tep ztráty.-prostě o vlastnosti vůbec..
mužete i napsat název tekuté hydroizolace..? a jestli bude stačit i v sprchovem koutu nebo by bylo lepší v tomto místě použít ještě třeba i tu ipu..?
díky za odpověd...petr
Tvrzení,že IPA je přežitek je od dealera se stavební chemií nebo od zedníka,pro kterého je pohodlnější to natřít penetrací.Můj názor je, že IPA je tutovka a má-li koupelna sloužit aspoň 25 let,není dál o čem mluvit.Ale hlavně:Dlaždice ve sprchovém koutě musí být nalepeny celou svou plochou-což znamená,že beton musí mít perfektní rovinu-myslím plochu ve sklonu.Jestli je zedník zvyklý na hřebenový hobl,kterým se nadělají proužky lepidla a na ně se nalepí dlažba-takže 50 % plochy pod dlažbou jsou dutiny,tak zedníka vyzvěte,ať ho ani k Vám nenosí-rozhodně ho nebude potřebovat.Ovšem na druhou stranu musíte zase Vy vědět, že kvalitní práce je pracnější a tudíž o něco dražší.Pro zákazníky, kteří pak dostávají 3 ekonomické záchvaty za hodinu je pak radost dělat.Ale pokud chcete,aby to vydrželo roky,jinak to nejde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.