Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká káva do kávovaru?

Od: marek23 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si jednoduchý kávovar na překápávanou kávu (Sencor SCE 3000 BK).

Můžete mi poradit, jaká káva se do takového kávovaru dává? V návodu na použití se píše, že to musí být přímo káva určená na kávovary, ale slyšel jsem prý, že tam jde dát prakticky jakákoliv mletá káva.

Můžete mi prosím říct, jakou kávu tam můžu dát?

Děkuji

Marek

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Něco podobného používáme už léta na chatě a sypeme do toho klasickou Standard směs mletou. V každém případě však doporučuji do násypky používat papírový filtr, nevím, zda se vyrábí i přímo pro váš kávovar, který snad má permanentní filtr. I přesto ten papírový doporučuji, mj. usnadní čištění - vyjmete ho i s "lógrem" a vyhodíte.

Nejlíp ti poradí nějaký barista. Oni se baví tím, že zkoušejí různé hrubostí mletí, různé poměry arabica/robusta testují dodavatele i země původu. V jejich podání je kafe věda :) A věř tomu, že když ti párkrát kafr udělá odborník, tak už potom nějakou Jihlavanku nedáš ani jako hnojivo ke kytkám.

nikdo*
hodnocení

1x

Druh kávy dle chuti, a do překapávače spíš hruběji umletou. Hodně najemno mletá ucpává filtr, a káva špatně prokapává.

Tak,tak! Nikdo-*palec*. . Navíc ví jak dvacetiletá zkušenost s tímto.

mot
hodnocení

0x
zaklad bude kava namleta na spravnou jemnost. a samozrejme ne nejka standardka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]