Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu je tato zvláštní měrka?

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
K čemu je tato zvláštní měrka? #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Nastavení vzdálenosti elektrod svíčky.

JB

hodnocení

0x

Se svíčkami nemá tato měrka nic společného, je to nějaký specifický nástroj pro použití při nastavování nějaké přesně určené vzdlálenosti, tipoval bych na něco společného s plynoinstalacemi. Není někde na tom nástroji vyražen výrobce nebo nápis, který by napomohl identifikaci?

@satam: Proč by neměla se svíčkami nic společného?

Přiznávám svůj omyl. Zmátlo mě dosti hrubé provedení těch měrek, u nás běžně používané spárové měrky jsou kalibrované ocelové planžety, do kterých má nástroj na obrázku jaksi daleko. Pak také označení jednotlivých měrek, které je při bližším prostudování je v palcích a převod do mm, proto jsou značeny až po setiny milimetru v netypické řadě.

Ještě si dovolím poznámku, která ale není směřována vůči vám, ale vůči autorovi článku z odkazu. Vím, že u laické a bohužel i části odborné veřejnosti se ve spojení se zapalovacími svíčkami používá slovo "odtrh". Je to špatně, zapalovací svíčka žádný odtrh nemá, má vzdálenost elektrod. Odtrh se používal u mechanických přerušovačů v zapalování, kde se nastavovala klidová maximální vzdálenost kontaktů coby veličina podstatná pro správnou činnost zapalování. A jelikož se používaly stejné spárové měrky jako pro zapalovací svíčky, bohužel se i u svíček vžilo nesprávné označení "odtrh".

hodnocení

nic tam není vyraženého, ale mám to od instalatéra
Dík
mnd®

A proč jste se toho instalatéra teda nezeptal na co to je když to máte od něj? Ví vůbec ten instalatér,že už to nemá?

I v plynových kotlech jsou zapalovací svíčky...
Ten instalatér dělá i plyn?
.
Pepr@ díky za odkaz! Mnozí se poučí...

ovczaak*
hodnocení

0x

řekl bych,že tomu půlka chybí... rádiusová anebo poloměrová měrka?

hodnocení

0x

Pripomina mi to sparomerku:-/

tomas11*
hodnocení

0x

Dle mne pravdu má Jabraka - pokud si dobře vzpomínám tak to bylo ve vybavení nářadí k autu , myslím asi žigulu, to si už přesně nepamatuji , měl jsem aut za život asi 12 .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]