Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hadice - jaký rozměr je lepší

Od: haddman odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebuji natáhnout hadici 30m na záhony, umývání auta atd. Jednu část hadice budu tahat i do 2.patra na zalévání, je na tyto účely lepší 1/2 nebo 3/4? Je mi jedno co mám na kohoutku, to lehce zredukuju. Díky moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

volil bych tu větší, 3/4. Na takovou vzdálenost to už bude znát. Mám hadici 25m a pořád čekám až bude špatná abych jí nahradil 3/4.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, "na obecní kohoutek" Vám stačí pro zalévání (vytékání vody) ta 1/2. Pro zahradní čerpadlo (stříkání do dálky na zahradě) je lepší 3/4. Zdravím!

S délkou ti roste hydrodynamický odpor. S malým průměrem hadice budeš týrat čerpadlo. Jestli to bude na městskou tak počítej s pořádným zasponkováním napojení protože jinak ti to tlakem vyletí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]