Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení pračky a zajištění uzávěru vody

Od: lenkab odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

včera jsme s kominíkem odpojili a odstavili pračku, neb potřeboval řešit komín nad ní ...

Pračku jsme nechali odstavenou a já z bytu odjela. Pokračovat budeme až příští týden.

Dnes ráno mne však naapdlo, zda jsem neméla nějak EXTRA zajistit přívod vody.

Domnívám se. že koukoutek přívodu vody jsem uzavřela, ale také si nejdem jistá.

1, Stačilo by jen uzavřít přívod vody do pračky - nebo musím udélat ješté néco jiného?

2, Jak poznám, že je oparvdu uzavřen. Je to taková páčka, kteoru jsme dala do polohy PARALELNĚ se stěnou.

Děkuji předem za odpověď, Lenka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Úplně stačí, že jste zastavila přívod vody do pračky. Když netekla voda, když jste tam byla, nepoteče ani teď nebo zítra. Kliud!

doplněno 17.05.17 09:35:

Lenko, tohle přece nikdo neděláme, když nám odvezou pračku nebo myčku do opravny. *hej* Teď to nechejte tak a příště, abyste měla klid, hlavní uzávěr (zbytečně) zavřete.

lenkab
hodnocení

Moc dekuji za rychlou reakci. Nemam vsak precejen ... pro jistotu uzavrit hlavni uzaver vody?

Trošku s humorem, ale i vážně:

Uzavři. Nikdy nevíš, co se v bytě stane po dobu tvé nepřítomnosti, která pancéřová hadice praskne a vytopí sousedy, který spoj potrubí povolí v nejnevhodnější dobu atd atp.

Ale v tom případě vypni i elektřinu, co kdyby někde nastal zkrat, okna zvenku zaplechuj, co kdyby se někdo rozhodl ti je rozbít, nezapomeň nechat naisntalovat automatické hasicí zařízení pro případ vzniku požáru a vstupní dveře vyměň za pancéřové, které se používaly v protiatomových krytech, aby se ti do bytu určitě nikdo nedostal*hej*

asd1

Je to nadnesený, ale voda občas opravdu rupne. Pokud pár dní nejsi doma a nenajdou to sousedi tak se nedoplatíš, klidně ti to vyrobí dluh za desítky tisíc. = Zavírat hlavní přívod vody při každém odchodu je sice paranoidní, ale ne až tak úplně...

Nebudu a nechci tu dělat reklamu, ale od čeho je pojištění domácnosti? Když je dobře sjednané, nevadí mi ani že vytopím sousedy ani že mi vyteče 10 kubíků vody, že? U těch sousedů pochopitelně mi to vadí, ale z jiného hlediska;)

lenkab
hodnocení

Děkuji všem za reakce..

Ptala jsme se, neb se v tom opardvu nevyznám a nechci riskovat.

Pojedu přece jen zkontrolovat uzavření ventilu smérem k pračce a hl. uzávěr vody taky zavřu.

Pojišténá sice jsem, ale oparvdu nehodlám někoho vytopit a sebe taky ne ... a už vůbec ne se tím zabývat.

To uzavření mi přijde nejméné náročné.

Moc diky - i za vtipné kmmentáře a téma uazvírám :)!

satam - Divil byste se, jak snadno může prasknout hadička ke splachovači (1/2 roku stará), kolik pater v paneláku to dokáže přes noc vytopit (parkety v některých bytech na výměnu) a jaký je neskutečný problém něco vyrazit z pojišťovny (zvlášť z jedné z nejznámějších). Ty problémy za to nestojí, to radši tím kohoutem před odchodem otočím.

lenkab - Pokud budete mít pračku odstavenou déle, můžete pro jistotu na závit kohoutu (místo hadice) našroubovat víčko. Je k mání za pár korun v železářství a v supermarketech.

doplněno 17.05.17 23:35:

Satam - Jenže tenhle příběh se nestal před 20 lety, ale vloni. A ta hadička byla 1/2 roku stará. Pojišťovna následně odmítla proplatit "škodu, způsobenou z nedbalosti", protože pojištěná vlastně žádnou škodu nezavinila (starou hadičku včas vyměnila za novou). Škoda vznikla vadou materiálu a na to se pojištění odpovědnosti nevztahuje (teda podle pojišťovny). Kdyby tam byla hadička stará, u které by se dalo prasknutí předpokládat, byla by to nedbalost a pojišťovna by platila. Prostě absurdistán na druhou. *bzum*

Vůbec bych se nedivil, protože jednak se mi to už stalo a jednak před nějakými 20 lety byla kvalita těch hadiček, ať už plastových nebo pancéřovaných katastrofální.

A na úvod toho příspěvku jsem napsal: Trošku s humorem, ale i vážně ;)

lenkab
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]